Inaktiv platsannons

BUSINESS CONTROLLER i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du arbeta nära produktion i ett globalt företag?

Vill du ta ett stort ansvar, bidra till vår verksamhetsstyrning samt ha goda utvecklingsmöjligheter?

Då kan det vara just dig vi söker till en av våra ekonomiavdelningar på Scanias drivlinetillverkning. Scania i Södertälje tillverkar fordon för transportsektorn och är en ledande aktör på världsmarknaden inom framtidens transportlösningar. I rollen som business controller sitter du på en produktionsenhet, beläget vid Scanias huvudkontor i Södertälje. Här arbetar ca 800 personer med tillverkning av dagens drivlinekomponenter såväl som framtidens.

Som anställd på en av våra ekonomiavdelningar kan du i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på funktionen genom den du är – och arbetet du gör. För att nå våra mål behöver vi nytänkande och positiva medarbetare som utvecklas hos oss. Vi arbetar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem.

Business controller till drivlinetillverkningen
Som Business Controller arbetar du med prognos, uppföljning och analys av verksamheten på olika nivåer samt uppföljning och analys av kostnader per produkt och process. Du arbetar för att controllingen ska hålla hög kvalitet och stöttar verksamheten genom proaktiv controlling. Arbetet innebär att delta i förbättringsarbete gällande processer och arbetsmetoder och även utveckling av verksamhets- och ekonomistyrningen. Du bidrar aktivt till fabrikens verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet.

Tjänsten ger dig möjligheter att förstå vad som driver hela värdekedjan, från utveckling, inköp och produktion till marknad och kund. Du kommer att få koppla produktkostnadsanalyser till hur man strategiskt och framgångsrikt driver en bearbetningsfabrik. Tjänsten innebär många kontaktytor med medarbetare och chefer inom produktionsledning, teknik och ekonomi.

Kravprofil
Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att “klä” verksamheten i siffror genom att vara nära produktionen.
Du är civilekonom och/eller civilingenjör eller har motsvarande kompetens. Du är analytisk, noggrann och har förmåga att driva frågor och processförbättringar självständigt.

Du är en god kommunikatör som gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar.
Du är en van systemanvändare och har goda kunskaper inom Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift.
Du gillar att arbeta självständigt såväl som i grupp och trivs med att arbeta på en mindre avdelning där det gäller att på eget initiativ ta tag i och äga sina uppgifter. Du är öppen, ödmjuk och har lätt för att samarbeta.
Vi tror att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Vad Scania erbjuder dig
Scania erbjuden en stimulerande och utmanade roll i en dynamisk arbetsmiljö. Du kommer att ha ett stort nätverk inom Scania. Tjänsten erbjuder en framgångsrik kandidat en solid grund för vidareutveckling inom företaget.

För mer information
Rebecca Winternohr, Finance Manager Engine Manufacturing, 0700-810 451

Linn Lagerström, Finance Manager Transmission Manufacturing, 08-553 824 35

Publicerad den

20-06-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis