Inaktiv platsannons

Kvalificerad Inköpare i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 9 april.

Vill du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad inköpare är ditt uppdrag att göra smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du är ett professionellt affärsstöd, samordnar inköpsstrategiarbetet, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Du kommer att vara drivande i affärens alla skeden, från val av affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet.
 • att vara delaktig i utveckling av processer och rutiner, t ex nationellt kategoristrategiarbete.
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
 • att vara aktiv i dialogen med leverantörsmarknaden och bidra till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation.

För rätt person finns möjligheten att ta ett större inköpsansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Placeringsort: Luleå

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen (180hp) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare eller jurist

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper i LOU/LUF och AB/ABT
 • har några års erfarenhet av entreprenadprojekt samt entreprenad- och konsultupphandlingar
 • har några års erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
 • har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete
 • har ledarerfarenhet
 • har god vana av att förhandla

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information

Intervjuer är preliminärt planerade till slutet på april-början på maj.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-09

Publicerad den

20-06-2019

Extra information

Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis