Inaktiv platsannons

Biträdande samhällsplanerare med inriktning mot trafikkoordinering i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande samhällsplanerare med inriktning mot trafikkoordinering. Vi vill ha din ansökan senast den 12 april.

Vill du arbeta som Biträdande samhällsplanerare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Som Biträdande Planerare med inriktning mot trafikkoordinering är du regionens stöd i olika frågor som rör trafikkoordinering och hantering av trafikpåverkande åtgärder i väg- och järnvägssystemet.

Arbetet som Trafikkoordinator innebär att följa och koordinera planerade investerings- och underhållsåtgärder i infrastrukturen inom Region Mitt för att skapa optimala förutsättningar för genomförandet ur ett trafikalt perspektiv på kort- (1-3 år) och lång sikt (4-6 år). Du föreslår prioriteringar och efterfrågar/initierar analyser och konsekvensbedömningar när konflikter och risker för störningar identifieras. Du arbetar med trafikpåverkande åtgärder (TPÅ-processen) inom både väg- och järnvägsområdet. Du bedriver viss omvärldsbevakning av trafikstörande händelser, t.ex. större evenemang.

Som biträdande planerare är du ett stöd till hela enheten Åtgärdsplanering. Det innebär att du driver mindre projekt, deltar i förhandlingar och upprättar avtal. Du beskriver och planerar och beställer kommande åtgärder i infrastrukturen utifrån och utredningar av behov och brister i transportsystemet. Du deltar i dialoger med ex. regioner, kommuner och näringsliv i frågor som rör planering och finansiering av åtgärder. Du initierar utredningar, bereder beslutsunderlag och deltar i viktiga beslut i både den ekonomiska och den fysiska planeringsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning samhällsplanering, teknik, ekonomi eller annan utbildning och relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant yrkeserfarenhet
  • har goda kunskaper i statistik och erfarenhet av att arbeta med kartbaserad information ex. GIS
  • har kunskaper om väg- och järnvägssystemet. Du förstår hur trafikverkets åtgärder samspelar med övriga aktörers verksamhet och hur olika trafikslag kan samverka i syfte att skapa ett effektivt transportsystem
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med planering av transportsystem
  • har kunskaper om trafik- och kapacitetsanalyser, samhällsekonomi och effektsamband
  • har kunskap om Trafikverkets planer och planeringsprocess
  • har kunskap och erfarenhet av att arbeta med trafikverkets process för trafikpåverkande åtgärder.

Du som söker är självgående och har vana att driva dina egna ärenden. Är uthållig, har en god prioriteringsförmåga, med fallenhet att analysera, hantera och presentera komplex information och göra olika typer av hänsynstaganden. Eftersom rollen innebär många kontaktytor både internt och externt krävs det att du är duktig på att kommunicera, har lätt att samarbeta med andra samt har en god pedagogisk förmåga.

Övrig information

Intervjuort: Gävle (2-3/5)

Möjliga placeringsorter är Gävle, Borlänge och Härnösand. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-12

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej