Inaktiv platsannons

Fantastiska sommarjobb i Stockholm

Om tjänsten

Som medarbetare (eller artist som vi kallar alla) på Sommarland har du en av huvudrollerna i en magisk föreställning! Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för tusentals barn och vuxna varje dag.

Nu söker vi nya stjärnor till våra olika säsongstjänster och letar efter dig som trivs i rampljuset, brinner för gästmötet och alltid vill överträffa våra gästers förväntningar. För de flesta tjänster behöver du vara minst 18 år fyllda vid säsongsstart den 6 juni. Vi har några tjänster för dig som är minst 16 år, dessa är tjänster som Badvärd, Butiksvärd, Campingvärd, Entrévärd, Kioskvärd, Parkfoodvärd, Spelvärd och Säsongsmekaniker. Läs mer om de olika tjänsterna nedan.

Säsongen sträcker sig från 6 juni – 25 augusti och vi letar efter dig som kan arbeta hela eller större delen av denna period. Det är varierande arbetstider och du kommer att arbeta både dagtid, kvällstid och på helger. Lön är enligt kollektivavtal, Nöjesavtalet eller Gröna Riksen – vilket avtal beror på tjänst.

Du kan lätt ta dig till och från jobbet då bussen stannar vid Sommarlands parkering.

Här kommer mer information om de olika tjänster som vi söker till denna säsong:

ATTRAKTIONSVÄRD

Sommarland har 25 attraktioner och i rollen som attraktionsvärd är ditt uppdrag att ge alla våra gäster en härlig, rolig och trygg åktur. Som attraktionsvärd hjälper du gästerna i och ur attraktioner samt informerar om gällande säkerhetsföreskrifter.

Till denna roll söker vi dig som älskar mötet med gästen och som gärna bjuder lite extra på dig själv för att skapa magiska minnen, samt att du alltid sätter säkerheten främst. Du är noggrann i ditt arbetssätt och tar ansvar för körningen av en eller flera attraktioner.

BADASSISTENT

I vår vattenpark finns en mängd häftiga attraktioner och pooler. Dessa behöver dagligt underhåll och tillsyn. Som badassistent assisterar du badmaskinisten med städning, vattenprover och underhåll av badet och dess attraktioner. Vidare ansvarar du för arbetsledning för morgonstädningen av våra pooler och badattraktioner.

För att trivas i denna roll är du självgående och noggrann i ditt arbetssätt. Du tar eget ansvar och lockas av ett praktiskt arbete då vissa uppgifter är enklare underhållsarbeten.

BADVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

I vår vattenpark finns en mängd häftiga attraktioner och pooler, dessa utgör din scen i rollen som badvärd. Som badvärd bevakar du våra pooler, hjälper gäster i våra attraktioner och ser till att hålla vattenparken ren och snygg. Skulle en olycka inträffa är du den som först förväntas agera innan sjukvårdare och ledare är på plats. Vi utbildar alla våra badvärdar i livräddning och HLR.

Till badet söker vi dig som är hjälpsam, ordningsam samt behåller lugnet under stressiga situationer. Vi ser gärna att du har mycket god simkunnighet och kan t.ex. dyka 3 meter samt bogsera gäster till kanten. Dokumenterad livräddningskunskap och intygad HLR-utbildning är mycket meriterande.

BUTIKSVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

Som butiksvärd arbetar du på Main Streets souvenirshop, Supermarket. Du arbetar även på två av våra kiosker som säljer attraktionsfoton, Newtonkiosken och Tranankiosken, samt i vår väskinlämning. Som butiksvärd bidrar du till att gästerna kan få med sig ett fysiskt minne hem från deras vistelse hos oss.

Rollen som butiksvärd passar dig som gillar försäljning och att ge våra gäster bästa möjliga service. Du kan variera högt arbetstempo på väskinlämningen, med noggrannhet och kreativitet i arbetet på Supermarket.

CAMPINGVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

En ren och fräsch camping är av största vikt för våra gäster. Därför har du i rollen som campingvärd en viktig uppgift i att se till att gästerna får bästa möjliga vistelse och ett minnesvärt besök hos oss. Som campingvärd har du ansvar för städning och tillsyn av våra servicehus, stugor och övriga faciliteter. Vidare är du behjälplig med allt du kan för att våra gäster skall ”känna sig som hemma” på vår camping. Som campingvärd möter du också våra gäster i ett antal olika kvällsaktiviteter såsom minigolf och chokladhjul.

Till denna roll söker vi dig som gillar att ta initiativ och planera sitt arbete, för att ta ansvar för sitt område. Du är serviceinriktad, älskar att möta våra gäster, och framför allt, brinner extra mycket för städning och ordning och reda. Kanske har du även en förkärlek för campinglivet?

ENTRÉVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

Som entrévärd är du den första och sista person våra gäster möter när de besöker vår magiska värld. Därför blir din roll som entrévärd mycket viktig för att våra gäster ska få ett så bra intryck av oss som möjligt. Du kommer att bemanna insläppet i våra entréer, våra kassor och parkeringen.

Till denna roll söker vi dig som är noggrann, ordningsam och effektiv, då våra gäster förväntar sig en smidig inpassering. Du älskar att möta våra gäster och är informativ, allt för att förbereda dem för en dag hos oss.

IT-ARTIST

I rollen som IT-artist arbetar du under drift med support av parkens IT-miljö. Rollen innefattar främst support och underhåll av parkens kassor och diverse IT-relaterad kringutrustning. Som IT-artist täcker du hela kedjan från mottagande av felanmälan, felsökning, åtgärd och återrapportering. I rollen har du alltid stöd från jour på koncernens IT-avdelning.

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT och en mycket hög servicekänsla. Du gillar att ta egna initiativ samt arbetar bra självständigt. Vi tror att du är en problemlösare med en positiv inställning, som gillar att ha ordning och reda. Tidigare erfarenhet av liknande arbete och kassasystem är meriterande.

KIOSKVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

I rollen som kioskvärd ansvarar du för försäljningen på våra kiosker och caféer. Du säljer glass, godis, sockervadd och dryck, samt tillreder enklare rätter. Du jobbar i en av två grupper, Glass (Glass & Godis, Glassbutiken, Miami Ice, Tiki Slush, Sockerbiten) eller Café (Kaffebönan, Funny House, Tivolikiosken och Ambulerande). I glassgruppen arbetar mer med våra favoriter som sockervadd och mjuk-/kulglass, medan cafégruppen arbetar med produkter som kräver viss tillredning som exempelvis korv, pannkakor, kaffe och bake-off.

Som kioskvärd söker vi dig som klarar av att hålla många saker igång samtidigt. Du lockas av att jobba självständigt då du vissa dagar i huvudsak själv driver en kioskenhet, men gillar också att jobba i grupp och driva en enhet med andra. För att trivas i den här rollen älskar du mötet med gästen och vill leverera ett världsklassbemötande varje gång.

LAGERADMINISTRATÖR

I rollen som lageradministratör ansvarar du för en specifik administrativ del av lagret. Det innebär att du hanterar fakturor, uppföljning på beställningar, lagersaldon och faktiska lagernivåer på våra enheter. Du håller så klart god kommunikation med medarbetare på lagret.

Vi söker dig som har ett administrativt tänk och som vill hålla en hög standard gällande noggrannhet och ordning för att få lagrets logistik att fungera. Du håller fokus kring dina specifika uppgifter och informerar kontinuerligt teamledare och handledare om läget.

LAGERARBETARE

I rollen som lagerarbetare jobbar du i Sommarlands hjärta, lagret. Ditt fokus är att förse parkens alla enheter med varor och material för att de skall kunna hålla igång sin verksamhet. Du tar emot leveranser, inventerar och sorterar, och kör ut, allt från tacobröd och spelvinster, till toalettpapper. Detta görs med elbilar, flakbilar och truckar.

Vi söker dig som brinner för god service och som gillar att arbeta i högt tempo i grupp. Vi ser även att du är noggrann och gillar att organisera. Logistiken på lagret kräver att alla samarbetar och håller god ordning på lager och leveranser. Truckkort är mycket meriterande. Du har även god fysisk kondition då arbetet är fysiskt krävande, exempelvis gör du många lyft under dagen.

PARKFOODVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

Som parkfoodvärd arbetar du vid någon eller några av våra snabbmatsrestauranger, Mexican Corner, Reef Burger, Sagopoolsgrillen, eller Street Food (Kebab & Falafel och Fish n’ Chips). Du arbetar med tillredning av mat såväl som arbete i kassan. Genom att hålla en hög servicenivå, vara professionella samt hålla god kvalité på de produkter vi serverar kan vi skapa goda och minnesvärda stunder för våra hungriga gäster.

Vi söker dig med mycket energi, som brinner för god service, och som gillar att jobba i ett tight arbetsteam. För att våra gäster ska få en helhetsupplevelse är det viktigt att du håller rent och snyggt på enheten och har förmåga att alltid kunna möta våra gäster på bästa sätt trots att du stundtals arbetar under hög belastning.

PARKVÅRDARE 

Som parkvårdare jobbar du för att gästerna skall möta en trevlig och ren parkmiljö. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter involverar städning av våtutrymmen och renhållning av parkens utomhusmiljö. Parkvårdare sköter också skrindförsäljning och är rastavbytare på flertalet av parkens attraktioner. Du kommer även hjälpa till att blåsa gator rena tillsammans med renhållningsvärdarna.

För att trivas i denna roll lockas du av att vara en rörlig kontakt med våra gäster och hjälpa dem på plats ute i parken, då du rör dig mycket runt i parken under dagarna. Du tar egna initiativ och arbetar gärna både självständigt, i par och i grupp, vilket förutsätter bra kommunikation. Vidare känner du lite extra för just städning och renhållning, för vi vet att våra gäster uppskattar en ren park.

RECEPTIONIST – CAMPING

Som receptionist på campingen får du våra gäster att trivas och känna sig välkomna. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat in- och utcheckning av våra gäster, samt viss försäljning. Du spelar en betydande roll för att våra gäster ska få all tänkbar information de behöver om sitt besök, såväl på campingen som i parken.

Vi söker därför dig som brinner för service och som gillar varierande och omväxlande arbetsuppgifter.

REDOVISNINGSASSISTENT

Letar du efter en roll där du får arbeta backstage men ändå nära föreställningens centrum? Då är redovisningsassistent något för dig! I denna roll arbetar du med att hantera, stämma av och redovisa parkens försäljningskassor.

Vi söker dig som har god administrativ förmåga och kan behålla koncentrationen trots att en livlig sommarpark sprudlar utanför fönstret. Vidare är du strukturerad och noggrann, och har ett stort säkerhetstänk. Vi ser gärna att du har gymnasiekompetens inom ekonomi eller tidigare erfarenhet inom detta område. För denna tjänst gör vi en bakgrundskontroll på våra slutkandidater.

RENHÅLLNINGSVÄRD (B-körkort krävs)

Som renhållningsvärd ser du till att hålla våra parkytor rena och fräscha. För att lyckas med detta kör du sopmaskin, traktor, och skurmaskin. När det arbetet är utfört hjälper du våra parkvårdare resten av dagen samt genomför dagliga rast- och lunchavbyten av våra enhetsansvariga på Tranan och Spinner

Vi söker dig som dels känner dig lockad av att framföra våra maskiner på ett säkert och noggrant sätt. Men också är redo för att hoppa in och hjälpas var än det kan behövas. Eftersom att du skall stå som 1a på våra största attraktioner förväntar vi oss ett metodiskt arbetssätt, ett starkt säkerhetstänk samt en förmåga att hålla dig lugn i stressiga situationer.

RESTAURANGBITRÄDE – CAMPING (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

Campingrestaurangen erbjuder både en frukostbuffé och en kvällsbuffé, samt pizza för avhämtning. Vi söker därför artister som vill jobba som frukostvärd, kallkök, varmkök eller disk/servis. Oavsett vilken funktion du jobbar på hjälper du de andra funktionerna där det behövs.

Vi söker dig som vill skapa en gemytlig stämning och är redo att ge sitt yttersta under några timmar för att serva de hundratals gäster som äter från våra bufféer. Vi söker lagspelare som tar ett stort ansvar för att se till att ge våra gäster en upplevelse i världsklass. Att det är rent och snyggt är en självklarhet för dig. Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande.

SOPTÖMNINGSVÄRD (B-körkort meriterande)

Som soptömningsvärd ser du till att alla Sommarlands mellanlager för sopor töms under dagen. Du får tillgång till en golfbil och släp, och lägger sedan i stort upp din egen dag. Du förväntas även bidra till att hjälpa andra artister att sortera sopor rätt och källsortera vårt avfall. Du är även rastavbytare på Sommarlandståget.

Vi söker dig som gillar att planera sin egen tid och är självgående. Källsortering på tippen hör till dina favoritsysslor och då du kommer att lyfta mycket sopor under en sommar är du fysiskt stark.

SPELVÄRD (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

På Sommarlands Main Street finner du våra spel, lotterier och skicklighetsspel. Hit lockas alla typer av gäster för att prova lyckan och utmana varandra. Genom ditt engagemang och intresse för försäljning lockar du dem till just din enhet. För att våra gäster ska få en helhetsupplevelse är det också viktigt att du håller rent och snyggt på enheten.

Vi söker dig som vill arbeta med aktiv försäljning och som tar initiativ för att få gästerna engagerade och spelsugna. Som person är du utåtriktad och du lockas av att knyta nya kontakter med människor i alla åldrar och bjuder gärna lite extra på dig själv.

SÄSONGSMEKANIKER (Denna tjänst kan du som fyllt 16 år söka)

I rollen som Säsongsmekaniker utför du kontroller av våra åkattraktioner och motorfordon i parken och åtgärdar mindre problem som uppmärksammas vid kontrollerna. Antingen jobbar du på motor, där du fokuserar helhjärtat på vår gokart, eller så jobbar du på attraktion, där du tillsammans med våra attraktionstekniker genomför kontroller och underhåll på våra attraktioner.

Du är serviceinriktad och arbetar förebyggande med maskinunderhåll. Du är en problemlösare med stort säkerhetstänk som inte är rädd för att fråga om hjälp. Vi söker dig som är teknikintresserad och har du teknisk utbildning och/eller tidigare erfarenhet av liknande arbete är det meriterande.

TRÄDGÅRDSMEDARBETARE

I rollen som trädgårdsmedarbetare ansvarar du för att hålla efter det som vår externa trädgårdsgrupp planterat under sommaren. Du vattnar, rensar och snyggar till alla våra planteringar (extern trädgårdsgrupp tar stora jobb och gräsklippning).

Vi söker dig som har gröna fingrar, gillar att spendera dina somrar i trädgården och som är självgående. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

UNDERHÅLLSARBETARE (B-körkort meriterande)

I rollen som underhållsarbetare tar du löpande hand om reparationer och underhåll relaterat till våra fastigheter. Du utför även dagliga rutinkontroller på vissa områden. Du kan jobba antingen i parken eller på campingen.

För att trivas i denna roll är det viktigt att du är tekniskt lagd, händig och självgående. Du älskar att ge service och tycker om utmaningar i arbetet. Det är meriterande om du har utbildning inom eller erfarenhet av fastighetsunderhåll.

VÄRD FÖR GÄSTSERVICE

När våra gäster vill få hjälp och information, vänder de sig till Gästservice. Som värd för gästservice är din uppgift att ge våra gäster bästa möjliga service. Du svarar på frågor från våra gäster, både direkt och via telefon/mail. Du bemannar dels en enhet vid vår entré, en i parken, samt att du hjälper entrépersonalen genom att bemanna campingentrén, för vilken du blir utbildad i campingens bokningssystem. Du sköter även viss försäljning.

Vi söker dig med hög servicekänsla och som brinner för att hjälpa parkens gäster. Du lockas av att ständigt försöka att överträffa gästens högt ställda förväntningar. Du hanterar även missnöjda gäster och försöker hjälpa dem efter bästa förmåga. Vidare uttrycker du dig väl i både tal och skrift, både på svenska och på engelska.

När du ansöker om våra tjänster kommer du få välja vilken av ovanstående roller som passar dig bäst. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Är du redo för en fantastisk sommar på Skara Sommarland? Vi är redo för dig, och vi ser fram emot att läsa din ansökan!

 

Varför ska du söka till just oss?

Att jobba hos oss och ge service i världsklass till varje gäst är en utmaning. Det kan vara stressigt, tufft och tålamodsprövande, det vet vi. Men vi vet också att vi skapar magi i människors vardag! Är du redo att anta denna utmaning så kommer du få ett fantastiskt minne, och även vänner – för livet. Vi tror stenhårt på att om vi har roligt på jobbet kommer det att genomsyra allt vi gör- därför har vi under säsong stort fokus på personalaktiviteter som exempelvis vår kick off – ”Fångarna på Sommarland”, en stor stjärngala i slutet av säsongen och mycket annat kul!

Publicerad den

19-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Turism, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Turism | Deltidsjobb