Inaktiv platsannons

Trafikplanerare i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 15 april.

Vill du arbeta som Trafikplanerare en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik?

Som trafikplanerare arbetar du, tillsammans med järnvägsföretag och entreprenörer, för att hitta de bästa lösningarna för att klara efterfrågad kapacitet och minimera störningar i järnvägsnätet. Du säkerställer att järnvägen klarar planerad trafik samt kan föra en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering och kapacitet. I rollen ansvarar du för att hantera löpande ärendehantering av kapacitetstilldelning på järnväg för tåg och banarbete. Arbetsbelastningen varierar under året.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med inriktning logistik, järnväg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis planering, logistik eller försäljning, ifrån transportsektorn eller annan liknande verksamhet
  • har mycket god administrativ förmåga
  • har mycket god datorvana
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • kan förstå och kommunicera med både dansktalande och norsktalande parter

Som person har du en god förmåga att lösa problem. I rollen som Trafikplanerare har du daglig kontakt både internt och externt, därför är det viktigt att du kan kommunicera med flera olika parter på ett serviceinriktat vis. Det är även viktigt att du är kundorienterad och anpassningsbar, samt att du kan förenkla och förklara komplexa samband oberoende av mottagare av informationen. Du är en god lagspelare och kan samarbeta väl med andra.

Övrig information

Intervjuer kommer att genomföras i Solna, Örebro eller Gävle beroende på utfallet av sökande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-15

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej