Inaktiv platsannons

Kvalificerad Inköpare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 23 april.

Vill du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som kvalificerad inköpare innebär att finnas nära beställarna som affärsstöd under upphandlings- och avtalsfaserna med syftet att göra goda affärer för Trafikverket och staten. I din roll arbetar du för att säkerhetsställa att försörjningen av varor och tjänster till Trafikverket sker på ett hållbart och rättssäkert sätt till rätt kvalitet och till lägsta möjliga totalkostnad. I rollen ansvarar du för att i första hand genomföra upphandlingar och avtalsuppföljning inom varor och tjänster. Du kommer att arbeta inom någon av kategorierna indirekta varor och tjänster, it eller järnvägsmaterial.

Som kvalificerad inköpare leder du och genomför upphandlingens samtliga delar samt ger stöd i juridiska frågor. Till hjälp har du bland annat våra jurister. I rollen bidrar du till ständiga förbättringar av våra arbetssätt och metoder, inte minst i samarbete med våra avropsfunktioner som använder upphandlade ramavtal.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen med inriktning på, eller kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av strategiskt inköpsarbete
  • har flerårig erfarenhet av offentlig upphandling
  • har flerårig erfarenhet av kommersiell affärsförhandling.

Som person är du drivande och arbetar på ett strukturerat sätt för att leverera goda resultat. Tjänsten ställer stora krav på samarbete, såväl internt som externt. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Din förmåga att skapa förtroende är mycket viktig i denna roll.

Övrig information

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-23

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej