Inaktiv platsannons

Nationell Transportanalytiker i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell Transportanalytiker. Vi vill ha din ansökan senast den 15 april.

Vill du arbeta som Nationell Transportanalytiker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du ha möjlighet att vara med och påverka framtidens transportsystem? Har du ett stort intresse för godstransportfrågor och vill vara med och utveckla Trafikverkets analysverksamhet inom detta område samtidigt som du utvecklas själv? Vi söker nu en nationell transportanalytiker med inriktning prognostisering och analys av godstransporter.

Du kommer att bli en del av ett litet och nära team som arbetar med att ta fram underlag för Trafikverkets långsiktiga planering av transportsystemet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:

  • Ta fram prognoser för hela godstransportområdet, alla trafikslag
  • Utveckla, förvalta och tillämpa metoder och modeller för genomförande av godsprognoser, t ex Trafikverkets nuvarande nationella godsmodell Samgods
  • Genomföra utredningar och konsekvensanalyser av investeringar och andra åtgärder inom godstransportområdet genom att självständigt och tillsammans med andra driva egna analysprojekt.
  • Ge expertstöd gällande prognoser och analyser inom godstransportområdet, såväl internt som externt.
  • Ta fram ny kunskap bland annat genom forskning kring prognostisering av godstransporter och genom att följa nationellt och internationellt arbete inom området.
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning nationalekonomi, logistik, matematik, trafikplanering, trafikmodeller, datateknik, statistik eller annan relevant utbildning.
  • har 3-4 års erfarenhet av tillämpning av prognos- och analysmodeller inom godstransportområdet, alternativt forskning inom samma område
  • kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har kunskap och förmåga att kunna göra expertanalyser av godstransportmarknaden
  • har forskarutbildning inom relevant område
  • har kunskaper kring IT-baserade transportmodeller
  • har kunskap om programmering
  • har kunskap om verktyg för samhällsekonomisk analys

Som person är du analytisk med en god förmåga att bryta ned komplex information och fokusera på det relevanta. Du har en god förmåga att pedagogiskt förklara komplexa samband på ett lättbegripligt sätt, både muntligt och skriftligt. I rollen har du både interna och externa kontakter, vilket innebär att ditt sätt att samarbeta med andra är betydelsefullt. Du har hög integritet, är van att fatta beslut och arbeta självständigt.

Övrig information

Urvalstester kommer att användas som en del i denna rekryteringsprocess. Intervjuer sker i Solna 23 april och 25 april.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-15

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej