Inaktiv platsannons

Webbanalytiker i Solna

Om tjänsten

Vill du jobba för en fossilfri framtid på ett av Europas största energibolag? Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen. Den digitala utvecklingen är en viktig del på vägen dit. Vi på Vattenfall letar därför efter en erfaren Webbanalytiker med sinne för siffror och ett gediget intresse för digital konvertering. Är det du?
 
Hos oss får du ett omväxlande, roligt och inspirerande jobb på vår avdelning Digital Development inom Vattenfall kundservice. I vårat gemensamma arbete strävar vi mot att utöka och förbättra den digitala upplevelsen för våra kunder på Vattenfalls webbplatser. Vi jobbar tillsammans i tvärfunktionella team med produktägare, UX- och visuella designers, content specialister och utvecklare. Hos oss blir du en naturlig och viktig del i vår pågående resa.
 
Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden som Webbanalytiker:
• Google Analytics och Google Tag Manager primärt
• Följa, tolka och förstå våra kunders besök på våra webbplatser och föreslå förbättringsmöjligheter
• Implementera en struktur för spårning och uppföljning via t ex taggar som följs upp med GTM
• Analysera statistik främst i GA men också i Usabilla, Hotjar etc
• Analysera vår nuvarande uppsättning av analysverktyg och tänka på framtida behov
• Sätta upp och förstå samband samt relationer mellan olika datakällor
• Ta fram rapporter och beslutsunderlag baserat på statistik och data
• Se över besöks- och konverteringsflöden för att kunna följa upp och kvalitetssäkra KPI:er
 
Vi letar efter dig som har stor erfarenhet av Google Analytics och Google Data Studio, och har jobbat med webbanalys i minst fem år. Du tycker det är inspirerande att analysera data, hitta samband, följa upp rörelsemönster på våra webbplatser samt vara med och skapa underlag för beslut. Som person är du lättsam och social och tar ansvar för ditt eget arbete. Du jobbar strukturerat, är självgående och har framåtanda och gärna ett starkt innovationstänkande. Eftersom vi är en internationell arbetsplats med många olika nationaliteter är du flytande i både svenska och engelska.
 
Vidare har du:
• Eftergymnasial utbildning inom webbanalys eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• God analytisk förmåga
• Kunskap och intresse av att hålla dig uppdaterad med trender och strategier inom webbanalys för att kunna ge förslag till optimering av våra applikationer
• Vana av att jobba med konverteringsoptimering och uppföljning av ROI
• Kunskap och intresse av att lära ut din kunskap till våra kollegor, t ex hålla seminarium och kurser i GA
• Vana av att jobba med A/B testning, helst i Epi server
 
Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, senast den 22 april 2019.
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Niklas Sjöberg, tel 0704-670 035. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ann Nilsson, Rekryterare, tel 0727-085 755.
 
Vi erbjuder en modern och internationell arbetsplats mitt i Arenastaden i Solna, mitt emot Mall of Scandinavia, med goda pendlingsmöjligheter. Det är viktigt med en god balans mellan arbete och fritid, därför får du som medarbetare hos oss tillgång till bland annat gym, sportaktiviteter och företagshälsovård. Vi har också bra förmåner och kollektivavtal.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Von Ahn (Unionen), Mikael Mukka (SEKO), Christian Eriksson (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)