Inaktiv platsannons

Serviceingenjör Drivsystem till ABB i Kista

Om tjänsten

Nu kan du som vill ha ett omväxlande och tekniskt utvecklande jobb söka dig till affärsområdet Service inom ABB. Vi söker en serviceingenjör inom drivsystem med placering i Stockholm, Norrköping eller Huskvarna. ABB har en rikstäckande serviceorganisation med 800 medarbetare på 30 orter. Dessa erbjuder kvalificerad service och medverkar till att optimera anläggningars drift och producerad volym. Detta gör vi bland annat genom uppgraderingar, studier, analyser och utbildning inom våra teknikområden drivsystem, motorer & generatorer, kraft-, robot- och styrsystem.

Uppgifter :

Vår serviceverksamhet befinner sig i en stark tillväxtfas och efterfrågan på våra tjänster ökar. Därför söker vi nu dig som vill möta en variationsrik vardag, bidra till utvecklingen av vår verksamhet och få utlopp för ditt intresse av industriella processer och kraftelektronik. Arbetet sker i huvudsak på plats hos kund där du får ägna dig åt underhåll, idrifttagning, utbyten och modernisering av varvtalsreglerade drivsystem. Som serviceingenjör ansvarar du även för genomförandet i våra serviceavtal samt är delaktig i försäljning och marknadsföring av våra tjänster och produkter.

Att arbeta i team och projekt blir en naturlig del av tjänsten, liksom arbete med diagnostik med tillhörande åtgärdsförslag, konsultation och utredningsuppdrag inom energieffektivisering, livscykelplanering och produktionsoptimering. Du kan också räkna med att beredskapstjänst ingår och att du får användning för din sociala sida. Majoriteten av våra kunder finns i närområdet, men du har dessutom möjligheten att resa i tjänsten.

Krav:

Vi söker en flexibel person som har förmågan att anpassa sig efter kundernas behov och har en gymnasieutbildning med inriktning mot elteknik. Om du har arbetat med idrifttagning eller underhåll av drivsystem är det meriterande. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav. För att passa för tjänsten behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med våra kunder, som främst finns inom energi-, process- och tillverkningsindustrier, är det nödvändigt att du är en utåtriktad problemlösare med fallenhet för att både skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs med ett fritt arbete och är ansvarstagande, pålitlig och självgående. Dessutom är du en analytiskt lagd person med förmågan att se nya affärsmöjligheter. Självklart lockas du av att få bidra till förändring och utveckling av såväl vår verksamhet som teknik.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kista
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kista | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)