Inaktiv platsannons

Leg. sjukgymnast/fysioterapeut i Skövde

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

 Röda Korset Behandlingscenter i Malmö söker en leg. sjukgymnast/fysioterapeut för visstidsanställning under 2019, med tillträde snarast

 Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och orterade på fem platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Göteborg, Malmö och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

 Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för traumatiserade flyktingar/migranter. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

 Hur arbetar vi?

Röda Korsets Behandlingscenter i Malmö ger behandling åt traumatiserade flyktingar med uppehållstillstånd såväl som asylsökande och papperslösa. I vårt team ingår psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, tolkar, kurator, administratörer, ledare för barnverksamheten och läkare.

Vi arbetar med individuell behandling, för vuxna och konsekvent i team, där en dag består av kliniskt arbete timme för timme, i termer av utredning och samtalsbehandling samt möjlighet att arbeta med samma patienter i grupp. Till vårt uppdrag hör även att sprida information om krigs- och flyktingtrauma och hur enskilda människor drabbas, vilket innebär att vi föreläser i kommun, landsting, skola och för andra som möter samma målgrupp. Utöver själva behandlingsverksamheten kan vi i viss mån erbjuda handledning och utbildning till personalteam och yrkesgrupper som kommer i kontakt med målgruppen.

 Vi söker dig som är/har:

  • Legitimerad sjukgymnast / fysioterapeut
  • Erfarenhet av PTSD
  • Erfarenhet och intresse av arbete med vår målgrupp
  • Erfarenhet av behandlingsarbete, gärna också i grupp

 Det är även meriterande om du:

  • Är flerspråkig
  • Har erfarenhet av ideell sektor
  • Har vidareutbildning med relevans för vår målgrupp

 Du som söker delar Röda Korsets värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Vad erbjuder vi dig? Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling! Vi befinner oss i en expansiv fas och erbjuder kunskapsutveckling då våra medarbetare erbjuds handledning individuellt och i grupp samt annan utbildning. Inte minst innebär tjänsten även chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

 Tjänsten avser 75% och visstid, med tillträde snarast och t o m 2019-12-31 med huvudsaklig placering på våra mottagningar i Hässleholm resp Kristianstad.

 Välkommen med din ansökan senast 28 april. Mer information om tjänsten kan ges av verksamhetschef Anette Carnemalm. Hon nås enklast på Anette.Carnemalm@redcross.se.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej