Inaktiv platsannons

IT projektledare inriktning verksamhetsprojekt i Vårby

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

IT-verksamhetens uppdrag är att upprätthålla väl fungerande IT-system och applikationsunderhåll för koncernens olika verksamheter så som sälj, marknad, logistik, produktion och administration. IT-verksamheten är lokaliserad på tre orter, Vårby, Hällefors och Grängesberg, och består i dagsläget av ca 30 medarbetare delat på fyra grupper inom avdelningarna utveckling, drift, support/applikation och projektledning.

Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. Vi har under ett antal år genomfört ett flertal utvecklingsprojekt för att effektivisera vår produktion och logistik och avser fortsätta utvecklingen mot ökad effektivitet och konkurrenskraft. Därför utökar vi nu även våra satsningar inom sälj, marknad och administration samt integrationerna däremellan för att digitalisera och fördjupa våra kundrelationer.

Arbetsbeskrivning

Till Spendrups Vårby/Grängesberg söker vi nu en erfaren projektledare med uppdrag att fortsätta utvecklingen av IT stöd för verksamheten. Som projektledare hos oss leder du förbättringsinitiativ från idé till specifikation, utveckling och implementering. Du arbetar även med dokumentation och systemtestning som en del av att säkra leveransen till verksamheten. Du deltar även i arbetet med att utveckla vår projektmetodik.

I rollen ingår analyser som att värdera nyttan av nya IT funktioner/processer. Du arbetar med att ta fram rekommendationer till ”rätt nivå av IT-stöd”. Det vill säga att Spendrups når affärsnytta med nya funktioner. I valda projekt agerar du projektledare eller projektmedlem varför flexibilitet o samarbetsförmåga är något vi värdesätter. Vi arbetare i team nära verksamheten men du trivs även att arbeta självgående.

Arbetsuppgifterna innebär att:

  • Driva projekt i nära samarbete mellan IT och verksamhet* Delta i upphandling och införande av IT-system och tjänster
  • Styra, leda och coacha projektmedlemmarna
  • Verka i nära samarbete med verksamheten för att uppnå mål, tidplan och budget
  • Samordna interna och externa resurser
  • I valda projekt rapporterar du till en styrgrupp
  • Ta fram kravspecifikationer/lösningsförslag samt beskriva affärslogik

Erfarenhetskrav och önskvärda egenskaper:

  • Minst 5 års erfarenhet av utveckling och projektledning inom IT eller liknande där erfarenhet från supply chain är ett stort plus
  • God vana att arbeta i projektform
  • Brett tekniskt kunnande och intresse inom IT - systemarkitektur, ERP, CRM, ekonomisystem samt rapporteringsverktyg
  • Erfarenhet av integrationer gällande, framtagande av detaljerade kravspecifikationer och lösningsförslag, implementering, testning.
  • Erfarenhet av upphandling, kontakt med underleverantörer samt implementerings- och förändringsprojekt

Vi söker dig som är affärsmässig, strategisk och resultatorienterad. Vidare är du en ödmjuk relationsskapare som är samarbetsinriktad. Då du kommer att ställas inför många val ser vi även att du har god prioriteringsförmåga och är strukturerad i ditt angreppssätt. Vi ser även att du är lyhörd, kommunikation och har ett coachande förhållningssätt till dina kollegor.

Det är mycket meriterande att ha lett IT projekt från ”ax till limpa” det vill säga från kravinsamling, upphandling, implementering och överlämning till förvaltning där utbildning av slutanvändare förekommer som en naturlig del.

Spendrups IT arbetar brett varför även testning, applikationsvalidering, dokumentation, utbildning förekommer. För att lyckas i rollen är det en fördel att ha databasförståelse, allmänna kunskaper med förmåga att lära sig affärslogik kring affärssystem(M3) samt verksamhetens processer.

Förutom M3 som affärssystem arbetar Spendrups även med sharepoint, datawarehouse/dashboardverktyg som en naturlig ingrediens i projektleveranserna.

Meriterande:

M3 supply chain

SQL databasuttag o förståelse för relationsdatabaser

Integrationer

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 30 April 
Tillträdesdag: snarast
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid
Placeringsort: Vårby. Resor till Grängesberg förekommer.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Vårby
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Vårby | Logistik / Transport | Deltidsjobb