Inaktiv platsannons

Dataanalytiker i Vårby

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Är du vår nya dataanalytiker som trivs att jobba i nära samarbete med beställaren? 

Spendrups befinner sig i ett spännande skede i digitaliseringen av verksamheten. Vi har under ett antal år genomfört ett flertal utvecklingsprojekt för att effektivisera vår produktion och logistik och avser fortsätta utvecklingen mot ökad effektivitet och konkurrenskraft. Nästa steg är att utöka våra satsningar inom sälj, marknad och administration samt integrationerna däremellan för att digitalisera och fördjupa våra kundrelationer.  

IT-verksamhetens uppdrag är att upprätthålla väl fungerande IT-system och applikationsunderhåll för koncernens olika verksamheter så som sälj, marknad, logistik, produktion och administration. IT-verksamheten är lokaliserad på tre orter, Vårby, Hällefors och Grängesberg, och består i dagsläget av 30 medarbetare fördelat på fyra grupper inom avdelningarna utveckling, drift, support/applikation och projektledning. Utvecklingsteamet består av nio personer och har som ansvar att ta emot och realisera de önskemål kring IT lösningar som verksamheten har. Vi eftersträvar en gemenskap i gruppen där kunskapsutbyte och prestigelöshet är av stor vikt. För att nå av våra mål behöver vi kompetensförstärka avdelningen med ett antal nya roller, däribland en ny dataanalytiker! 

Arbetsbeskrivning

Som dataanalytiker förväntas du driva frågor och utvecklingen av vårt datalager och BI. Vi har en förändringsresa som vi behöver påbörja, för att ta oss från den mer klassiska synen på datalager och dataanalys, för att skapa framtidens verktyg. Utöver förändringsresan är förvaltning en viktigt del av arbetet. 

Tjänsten innebär stora kontaktytor internt inom Spendrups men även med externa leverantörer. Som dataanalytiker behöver du vara väl insatt i de förutsättningar vi har och hur dessa kan användas till att skapa värde för våra medarbetar. Detta innebär att man samarbetar med de som ska använda systemet och skaffar sig goda kunskaper om den verksamhet vi verkar i. Vi arbetar väldigt tätt med våra projektledare i projektgruppen för att skapa så bra lösningar som möjligt, vilket ger möjlighet till att ta många egna initiativ. Fokus ligger i att ständigt överlappa vår kunskap med deras för att samarbetet från oss på IT till slutanvändare ska bli så bra som möjligt.  

Ständiga förändringar ställer nya krav på verksamheten, varav arbetet blir utmanande och dynamiskt med korta ledtider. IT-systemen är en bärande del av Spendrups produktion och verksamhet. Behovet av dataanalys ökar ständigt då vi måste kunna reagera snabbt på förändringar. Vi på Spendrups är inte rädda för att testa ny teknik och är drivande i dessa frågor. Just nu behöver vi lyfta vår plattform för dataanalys ytterligare för att möta de ökande kraven, en utmaning för dig? 

Placeringsort för tjänsten är Vårby, Grängesberg eller Hällefors. Resor förekommer i tjänsten till övriga orter då samarbete inom IT och mot verksamheten är viktig. 

Kravprofil och personliga egenskaper  

  • akademisk utbildning inom systemutveckling alternativt erfarenhet som gett likvärdig kompetens  
  • tekniskt intresse och gillar nya tekniska lösningar 
  • du har lätt att sätta dig in i beställarens önskemål genom att läsa en specifikation och även se den raden som saknas för att leveransen ska bli så bra som möjligt 
  • du har ordningssinne och är van att dokumentera både tekniskt, men även övergripande i syfte att en dokumentation ska vara användbar för fler 
  • eftersom vi arbetar löpande med förbättringsärenden och större projekt, ser vi att du trivs med att vara aktiv i flera utvecklingsfrågor parallellt 
  • gillar att ta initiativ för att nå nya lösningar 
  • vi värdesätter lagarbete samtidigt som du hanterar självständigt arbete 

Kunskapskrav 

  • SQL 
  • SQL Server 

Meriterade kunskaper 

  • SQL Server Analysis Services 
  • DB2 
  • Cognos 
  • Click N Decide 
  • Movex M3 
  • Git, GitHub 
  • Agilt arbete, Scrum 

Din ansökan 

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked förrän eller bjudas in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.  

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll. 

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.  

Sista ansökningsdag: 12 maj 2019 
Tillträdesdag: Efter överenskommelse, dock så snart som möjligt 
Varaktighet/arbetstid: Heltid/provanställning/tillsvidare 
Placeringsort: Grängesberg, Hällefors eller Vårby 

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Vårby
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Vårby | Logistik / Transport | Deltidsjobb