Inaktiv platsannons

Enhetschef för Kommunikation i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef för Kommunikation. Vi vill ha din ansökan senast den 29 april.

Vill du arbeta som Enhetschef för kommunikation i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Vi på avdelning Kommunikation Stockholm - Öst ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper och med målet att skapa kunskap och förståelse med nyttan av vårt uppdrag.

På avdelningen finns 40 kommunikatörer och vi söker en enhetschef till en av enheterna bestående av ca tio medarbetare som arbetar med kommunikation kopplat till centrala och södra Stockholmsområdet.

Arbetsuppgifter

Är du en chef som får andra att lyckas? Trafikverket är inne i en spännande utvecklingsfas med många komplexa uppdrag kopplat till att göra Sverige tillgängligt.

Kommunikationen och arbetet med att nå ut på ett sammanhållet sätt till våra målgrupper är ett viktigt uppdrag. Under de senaste åren har vi utvecklat organisationen och våra sätt att arbeta målgruppsanpassat.

Hos oss blir du del i en större avdelning med tre enheter. Vi arbetar tillsammans för att skapa ny, modig och engagerande kommunikation. Under kommande år ska vi utveckla vårt sätt att kommunicera i nya och digitala kanaler ytterligare.

Som enhetschef ansvarar du för en av våra enheter med ca tio medarbetare. Uppdragen varierar men handlar mycket om att nå ut till både trafikanter, resenärer och närboende i vår region.

Du ingår i ledningsgruppen för kommunikation Stockholm-Öst och för att trivas i rollen så behöver du drivas av att motivera, engagera och coacha andra till att göra ett bra jobb. Du blir en viktig del i vårt arbete med att skapa kreativa team och en arbetsmiljö som bidrar till att vi ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att vara chef med medarbetaransvar
  • har flera års arbetslivserfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • har arbetslivserfarenhet av att driva förändring i en ledande roll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet från en större organisation

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du är trygg i din ledarroll där du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet, engagemang och ett strukturerat arbetssätt. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att prioritera, fatta beslut och klargöra riktning är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Övrig information

Urvalstester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Intervjuer sker 7 maj och 8 maj i Solna.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för dessa tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-29

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej