Inaktiv platsannons

Chefsjurist i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Chefsjurist

Just nu söker vi en affärsorienterad Chefsjurist med en passion för att arbeta verksamhetsnära inom ett mycket brett spektrum av juridiska frågor. 

Din nästa utmaning

Uppdraget som Chef Koncernstab Juridik / Chefsjurist innebär helhetsansvaret för funktionen juridik och täcker verksamhetsrelaterade juridiska frågor, bolagsrättsliga frågor samt näringsrättsliga frågor kopplade till bolagets verksamhet.


En tydlig målsättning för tillträdande Chefsjuristen är att driva kontinuerligt förbättringsarbete och säkerställa löpande rådgivning till organisationen i ett brett spektrum av juridiska frågor. Chefsjuristen verkar genom teamet om fyra direktrapporterande personer vilka har unik spetskompetens inom en rad områden såsom miljö, risk och säkerhet.


Chefsjuristen är sekreterare i koncernstyrelsen och arbetar nära styrelseordförande. I ansvaret ingår att organisera och förbereda styrelsesammanträden och säkerställa styrning av verksamheten som överensstämmer med gällande regelverk och är i enlighet med styrelsens målsättning. Vi tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning. Chefsjuristen rapporterar till VD Ulf Larsson och ingår i koncernledningen.


 

Vem är du?

För rollen söker vi en affärsorienterad jurist med en passion för att arbeta verksamhetsnära inom ett mycket brett spektrum av juridiska frågor. Rätt kandidat för rollen har förmågan att tillämpa sin gedigna verktygslåda i en ny kontext och arbeta med ständiga förbättringar.


För att lyckas i rollen har du förmågan att snabbt växla från taktiska detaljer till strategiska frågeställningar. Rätt person har ett gott omdöme och stark integritet, och kan med stor trygghet stötta styrelse och affärsledningen i att nyansera beslut med hänsyn till potentiella risker och legala implikationer.


Lyhördhet, ödmjukhet och förmågan att snabbt få förtroende i styrelsen såväl som i organisationen är viktiga egenskaper för att lyckas.


Du har:


• Gedigen erfarenhet, minst 15 år i kvalificerade positioner


• Bred verktygslåda inom affärs- och bolagsjuridik – sannolikt kombination av bakgrund från advokatbyrå och/eller som bolagsjurist


• Vana att driva tvärfunktionella processer och initiative


• Utmärkta juridiska relevanta kunskaper


• Erfarenhet och intresse av ledarskap samt av att leda och utveckla juridiska processer i ett verksamhetsnära perspektiv


• Flytande i svenska och engelska - skriftligt och muntligt


Placeringsort är SCAs huvudkontor i Sundsvall. För att lyckas i rollen ser vi att personen skall vara bosatt i regionen med omnejd.

Vad erbjuder vi dig?

Vill du vara en del av vårt företags hållbara investeringar idag och i framtiden?


Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som anställd!


Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)