Inaktiv platsannons

Avdelningschef Samhällsskydd och beredskap i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Samhällsskydd och beredskap. Vi vill ha din ansökan senast den 2 maj.

Ta chansen att delta i utvecklingen och skapa förutsättningar för en beredskap som främjar robusthet, funktionalitet och kontinuitet i transportsystemet i alla samhällstillstånd.

Vill du arbeta som chef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vi söker nu en Avdelningschef för Samhällskydd och beredskap med förmågan och drivet att vidareutveckla avdelningens verksamhet.

Arbetsuppgifter

Avdelningen ansvarar för att inrikta, utveckla och samordna krisberedskap och planeringen för höjd beredskap. Detta innebär att avdelningen arbetar med ett långsiktigt, strategiskt perspektiv internt mot andra verksamheter och externt mot andra nationella och internationella aktörer, både statliga och privata. Avdelningen har också ett samordningsansvar av transportsektorn i dessa frågor.

Krishantering:

I avdelningens uppgift ingår att utveckla och förvalta Trafikverkets arbetssätt inom krisberedskap inklusive bemanning av krisorganisationen och TIB (Tjänsteman i beredskap). Avdelningen leder arbetet med Trafikverkets kontinuitetshantering inklusive att beskriva förmåga för samt beställa Trafikverkets förstärkningsresurser. I uppgiften ingår också att samordna och rapportera transportområdets RSA samt att utveckla Trafikverkets utbildnings- och övningsverksamhet inom området.

Planering för höjd beredskap
Planering för höjd beredskap startades upp vid Trafikverket 2016 enligt regeringens planeringsanvisningar för civilt försvar. Avdelningen ansvarar för att inrikta, utveckla och samordna Trafikverkets arbete med Planering för höjd beredskap.

Samordning av transportsektorn

Trafikverket ansvarar sedan 2017 för att samverka med andra aktörer och samordna samt utveckla krisberedskap och planering för höjd beredskap inom transportområdet. I avdelningens uppdrag ingår att driva utvecklingen tillsammans med myndigheter och privata aktörer inom området.

Du kommer att ha budget-, resultat- och personalansvar för 16 medarbetare som arbetar som beredskapsplanerare. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetsområdeschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en gedigen erfarenhet av arbete med samhällsskydd- och beredskapsfrågor. Har du arbetat med dessa frågor i en bevakningsmyndighet är det meriterande
  • har flerårig linjechefserfarenhet
  • har erfarenhet av att bygga upp och organisera en avdelning/organisation med experter
  • har en högskoleutbildning (180 hp) 120 p med inriktning mot t ex samhällsvetenskap eller statsvetenskap, eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Har du genomgått strategisk chefsutbildning på ex försvarshögskolan är det meriterande

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du arbetar strukturerat, levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Resor förekommer i arbetet. Placeringsort är Borlänge eller Solna. Norrköping eller annan ort i Mälardalen kan diskuteras.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. I den här rekryteringen samarbetar Trafikverket med Source Executive. För frågor om tjänsten: kontakta Jenny Håkansson tel 073-145 59 97, jenny.hakansson@source-executive.se eller Erik Asp, tel 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se. 

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-02

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej