Inaktiv platsannons

Systemtekniker IT - Tågledningssystem i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker IT - Tågledningssystem. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Tågledningssystemen är kritiska för Trafikverkets kärnverksamhet då ett stopp i systemet innebär att tågtrafiken stannar. Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet så du som systemtekniker inom IT kommer att vara en viktig spelare i denna utveckling.

Här får du jobba i ett engagerat och hjälpsamt team där vi stöttar varandra i leveranser, även i kritiska situationer. Då vår tekniska miljö är komplex finns här mycket samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla tillsammans med oss. Arbetsgruppen du ingår i består av systemtekniker och experter på Scada-system placerade på Tågledningscentralerna som finns på åtta orter i landet.

Din primära uppgift som systemtekniker blir att arbeta med utveckling och förvaltning, förebyggande underhåll och drift av tågledningssystemet utifrån beslutade planer och budget.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utföra systemunderhåll med syfte att hålla en hög tillgänglighet för användarna
  • Utföra felavhjälpning alla tider på dygnet i samband med beredskap
  • Delta vid tester av och genomföra driftsättning av ny anläggningsdata, ibland på kvällar eller nätter då tågtrafiken är mindre intensiv
  • Samordna anläggningsprojekt som berör Tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet
  • Arbeta med drift och support av Signalanläggningen
  • Säkerställa logguppgifter och utgöra stöd till användarna
  • Delta i utvecklings och förvaltningsaktiviteter

Du kommer till att börja med att arbeta med tågledningssystemen och signalsystemen lokalt på din placeringsort. På sikt ser vi att samarbetet mellan driftledningscentralerna kommer att utvecklas vilket innebär att arbetsuppgifterna till viss del kan komma att omfatta flera centraler på andra orter i landet.

Resor inom Sverige ingår till viss del i tjänsten samt schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har körkort för personbil
  • har teknisk gymnasieutbildning med inriktning IT Infrastruktur alt. Järnvägssignalteknik eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
  • har erfarenhet av arbete med IT infrastruktur alt. Järnvägssignalteknik, på större driftcentraler, anläggningar eller motsvarande.

Det är meriterande om du

  • har eftergymnasial utbildning och/eller erfarenhet med inriktning industriella kontrollsystem.
  • har kunskaper i Järnvägssignalteknik (bl a Ställverk 95, tågledningssystem, ERTMS).
  • har behörigheter inom Järnvägssignalteknik.

Som person

  • Som person är du en självständig och initiativtagande problemlösare som ser till organisationens bästa och arbetar för att nå önskade resultat. Du trivs med samarbete och delar med dig av information och kunskap för att hitta lösningar i både detalj och helhet.
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort och intervjuort: Gävle

Urvalstest och arbetsprov kan komma att användas i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej