Inaktiv platsannons

Trafikanalytiker i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikanalytiker. Vi vill ha din ansökan senast den 12 maj.

Vill du arbeta som Trafikanalytiker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Stockholmsregionen växer kraftigt samtidigt som det finns krav på att regionens transportsystem långsiktigt ska anpassas till kraven för en hållbar framtid. Trafikverkets ansvar är att lämna förslag på lösningar och ta fram beslutsunderlag som visar att de effektivt hanterar bristerna och samtidigt säkerställer en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning. Genom prognosmodeller tas resenärsflöden, färdmedelsval och resväg fram. Effekterna på tillgänglighet, trafiksäkerhet, miljö och driftskostnader beräknas. Slutligen sker en samhällsekonomisk analys och samlad effektbedömning.

Att göra regionala trafikanalyser i Stockholms­regionen innebär särskilda utmaningar eftersom transportsystemet är stort och komplext med flera konkurrerande sätt att resa samt att det finns svårfångade kapacitetsbrister som får betydelse för färdmedelsval och resväg.

Vi söker nu en trafikanalytiker med arbetsuppgifter inom följande områden:

  • genomföra, beställa och kvalitetssäkra prognoskörningar, effektberäkningar och samhällsekonomiska analyser av infrastrukturinvesteringar och styrmedel, t.ex. trängselskatt.
  • validera och implementera prognosmodeller för resande och godstransporter,
  • arbeta med åtgärds-effektsamband och anpassa dem för tillämpningar inom olika delar av verksamheten
  • följa upp trafikflöden, effekter och samhällsekonomiska effekter av genomförda investeringar.

Du arbetar i ett team tillsammans med engagerade kollegor inom olika kompletterande kompetensområden. Trafikanalytikerna är inom avdelningen Region Stockholm placerade på enheten Strategisk samhällsplanering men verkar som trafikanalytiskt stöd åt hela avdelningen. Enheten arbetar med att analysera mål, brister och åtgärds­inriktningar för Stockholmsregionens transportsystem samt tar fram strategier mot ett långsiktigt hållbart och effektivt transportsystem. Vidare lämnar enheten bl.a. underlag för upprättande av nationell plan och regionala planer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning inom trafik- och prognosmodeller, trafikplanering, matematik och statistisk analys eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap om följande områden:
    • prognosmodellen Sampers och nätutläggningsprogram, t.ex. EMME
    • mikro och/eller makro-analyser av kapacitet i vägnät
    • effektberäkning av transportsystem.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning
  • har erfarenhet av att använda några av ovan nämnda system.

Vi söker dig som drivs av att självständigt organisera ditt arbete samt leverera resultat med hög kvalitet. Du är analytisk och tar dig an komplexa frågeställningar och utvecklar vinnande lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du har väl grundade och tydliga värderingar samt förmåga att begreppsmässigt formulera motiv för beslutssituationer. Du kommunicerar pedagogiskt och förenklar komplexa samband för att nå fram till en individ eller grupp.

 

Övrig information

Urval samt intervjuer kan ske löpande under denna period. Preliminärt är annars att intervjuer kommer att ske 6 maj, 14 maj samt 15 maj på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-12

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej