Inaktiv platsannons

Business Intelligence Back-End utvecklare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Business Intelligence Back-End utvecklare. Vi vill ha din ansökan senast den 3 maj.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring.

Trafikverket är mitt i en pågående stark digital transformation och vi kan erbjuda en spännande resa mot framtidens arbetssätt och teknik.  

Som engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår. Det kommer finnas möjlighet att utveckla din egen kompentens inom denna resa. Du kommer att arbetar nära tillsammans med dina andra kollegor i ett agilt arbetssätt.

Utvecklingen (ETL) sker i Informatica (Power Center) och det visualiseras med hjälp av Qlikview, Power BI, SSAS och SSRS

Arbetsuppgifter

En Business Intelligence utvecklare arbetar med att tillhandahålla olika typer av uppföljning (business intelligence) till hela Trafikverket. Arbetet infattar design, utveckling, test, driftsättning samt dokumentation.

Tyngdpunkten kommer att ligga på att utveckla ETL-lösningar med hjälp av Power Center.

Du kommer vara en del i ett team som designar och utvecklar informationslager inom Trafikverket utifrån verksamhetens krav.

Business Intelligence utvecklare arbetar i ett team där man hjälper varandra att lösa uppgifter och utveckla sin och andras kompentens.

Vi arbetar med införande och kunskapsuppbyggande inom Big Data och Advanced analytics området för Trafikverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har dokumenterad erfarenhet av ETL utveckling
  • har erfarenhet av DW design och arkitektur samt förtrogen med vedertagen metodik t.ex. Kimball, Data Vault
  • har kunskaper inom SQL och databaser
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du

  • har kunskap och erfarenhet inom Power Center, SQL Server och SSAS
  • har erfarenhet av Avancerad Analys
  • har erfarenhet av att arbeta enligt Scrum och agila metoder
  • har kunskap och erfarenhet inom Qlikview, Power BI och SSRS eller jämförbara front end verktyg.

 

Som person är du en självständig och initiativtagande problemlösare som ser till organisationens bästa och arbetar för att nå önskade resultat. Uppdragen är ofta tekniskt komplicerade vilket ställer krav på en god problemlösande analysförmåga såväl som kreativitet/nytänkande.

Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du trivs med samarbete och delar med dig av information och kunskap för att hitta lösningar i både detalj och helhet.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Göteborg.

Intervjuer kommer att ske 9-10 maj i Borlänge samt 15 maj i Göteborg.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-03

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej