Inaktiv platsannons

Specialist digital projekthantering, GIS i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist digital projekthantering, GIS. Vi vill ha din ansökan senast den 5 maj.

Vill du arbeta som Specialist inom GIS i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Enheten Digital projekthantering arbetar med utredningar och analyser från projekt och på övergripande Trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning. Det kan exempelvis vara Norrbotniabanan en ny 27 mil kustnära järnväg mellan Umeå-Luleå som gör det möjligt att resa och transportera gods i hela landet. De områden som innefattas av digital projekthantering är: datasamordning, byggnadsinformationsmodeller (BIM), geografiskt informationssystem (GIS), geodetisk mätningsteknik och kravhantering.

Arbetsuppgifter

Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

Digital projekthantering innefattar utredningar och analyser utifrån projektet och på övergripande trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

Du kommer att arbeta som stöd till våra stora projekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen.

I rollen som specialist inom GIS kommer du att stödja och styra de stora projekten inom teknikområdet GIS. Det innebär bland annat att du kommer att vara länken mellan projekten och Trafikverkets övriga kart-och informationsdistributörer. Tillhandahållande och distribution av geodata inom ramen för geodatasamverkan och geodataavtal med kommuner går via GIS-specialisten. Du medverkar i styrning av format och struktur på leveranser av utredningsdata och på utseende av geodataprodukter. Det ingår även att tillgängliggöra geodata till projektmedlemmar via tjänster eller andra it-stöd.

Tjänsten innefattar att arbeta med förankring av befintliga arbetssätt i projekten, förbättra och utveckla dem vid behov. Inom Trafikverket arbetar vi idag med ESRI:s GIS-verktyg. Vi har även SharePoint- och Carmenta-tjänster.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

  • stödja projektmedlemmarna med framtagande av kartunderlag till exempelvis insatsplaner eller kartbilagor till avtal
  • ansvara för lagring och tillgänglighet av befintlig utrednings- och inventeringsdata
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning GIS, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig
  • har yrkeserfarenhet inom infrastruktur och digital projekthantering
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående, kommunikativ och drivande. Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Övrig information

Placeringsort: Luleå

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-05

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej