Inaktiv platsannons

Dammsäkerhetschef - Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vi söker en ny chef för avdelningen för dammsäkerhet på Vattenfall Vattenkraft. Dammsäkerhetschefen ingår i ledningsgruppen för enheten Projekt och teknik. Verksamheten är spridd, så det är mycket viktigt att du som söker är en ledare som är närvarande för dina medarbetare. Dammsäkerhet är en mycket viktig fråga för Vattenfall och för samhället i stort. Därför ser vi gärna att den nya chefen har god erfarenhet från ledning samt arbete med säkerhet.

Arbetsuppgifter och ansvar
Arbetet innebär ett ledarskap för 15 medarbetare och ett ansvar att styra arbetet med dammsäkerhet inom Vattenfall Vattenkraft. Du kommer att jobba med fortsatt utveckling av dammsäkerhetsprocessen, bland annat mot bakgrund av den nya utgåvan av RIDAS. På avdelningen finns bolagets dammtekniskt sakkunniga, specialister inom olika fackområden samt dammsäkerhetssamordnare.

Avdelningen ansvarar för att följa dammarnas säkerhetsstatus, identifiera och sammanställa behov av åtgärder för att uppfylla krav och förbättra säkerheten samt prioritera i vilken ordning som åtgärder ska genomföras. Ett annat ansvar är att utveckla styrning för dammanläggningarnas tekniska utformning samt att stödja och granska projekts genomförande. Avdelningen ansvarar vidare för utveckling av egenkontroll av berganläggningar och inre vattenvägar. För dessa områden genomför avdelningen uppföljningar, erfarenhetsåterföring och utbildningsinsatser.

I denna roll sker utveckling av effektiva processer för hantering av information, framtagande av rapporter och underlag till beslut. Digitalisering av information, modellering och olika typer av IT-system blir allt viktigare i verksamheten.

Som dammsäkerhetschef har du följande bakgrund
Du är civilingenjör och har erfarenhet av dammsäkerhetsfrågor. Du har även erfarenhet och god förmåga att leda en verksamhet. Dina meriter omfattar kvalificerade utredningar, analyser av risker och engagemang i utvecklingsfrågor nationellt och kanske även internationellt. Du känner ett starkt engagemang i frågor som handlar om säkerhet och säkerhetsledning.

Arbetet som dammsäkerhetschef kräver ett närvarande ledarskap och det är viktigt att du ser helheter och är kommunikativ. Det är även viktigt att du är initiativtagande och kan fatta beslut. Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Resor är vanligt förekommande, därför är körkort för personbil är ett krav.

Placeringsort: Med fördel Luleå eller Stockholm

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)