Inaktiv platsannons

Processingenjör till Forsmarks Kraftgrupp AB i Gävle

Om tjänsten

Är Du vår nya Processingenjör?
Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Vi söker dig som vet vad du vill och som har drivkraft att utveckla dig!
 
I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 år till.
Enheten för processteknik består av ca 35 personer varav 10 processingenjörer som arbetar med processdesign. Våra processingenjörer är fördelade på två team och vi söker nu en ny kollega till ett av våra team. Förutom processdesign arbetar enheten även med processdynamiska frågor (värme, strömning, termohydralik) samt agerar projektbeställare.
 
Ditt ansvar som Processingenjör
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av processdesign inom området mekaniska processystem. Du kommer även att agera tekniskt stöd till våra produktions- och underhållsavdelningar.
Du kommer att deltaga som processdesigner vid genomförandet av beslutade ombyggnationer. Du ansvarar då för dimensionering samt framtagning av tekniska specifikationer för våra processystem vilket innebär att det är din uppgift att tolka och tillämpa gällande normer och regler samt att säkerställa att vald lösning uppfyller drift- och underhållskrav.
Förutom processdesign innebär arbetet även exempelvis utredning av för- och nackdelar med olika ombyggnadsförslag, analys av driftstörningar och beredning av underlag för beslut.
 
Som processingenjör blir det din uppgift att ständigt tillhandahålla din ingenjörskompetens för att:
• leverera en helhetslösning för våra processystem vad gäller säkerhet, funktion, utrustning, kostnadseffektivitet, verifiering och provning
• motivera, coacha och guida kollegor
• dela med dig av din kunskap och vara ett tekniskt stöd
 
För att lyckas är ambitionen att du skall axla systemansvar för några processystem där du förväntas utveckla en djup kompetens. Beroende på dina färdigheter och önskemål kan du komma att arbeta både som uppdragsledare och teknisk expert i olika uppdrag.
 
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör alternativt högskoleingenjör inom område som är relevant för tjänsten t.ex. energisystem, maskinteknik, processkemi. Alternativt har du dokumenterat motsvarande kompetenser. Det är starkt meriterande om du har arbetat i kärnkraftsbranschen eller inom processindustri. Även erfarenhet från drift och underhåll ser vi som meriterande.
Som person är du trygg i dig själv och har ett eget driv. Du trivs med förändring och tycker om att analysera problem för att komma fram till en lösning. Du både leder och samarbetar med samma glöd. Då du kommer att ha många kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att kommunicera och skapa relationer.
För dig är en viktig drivkraft att utveckla verksamheten mot ständiga förbättringar och uppsatta mål, och för att lyckas behöver du vara kreativ och uthållig. En god förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar, tänka strategiskt samt förmågan att fatta beslut värdesätts.
Förutom dina tidigare kunskaper och erfarenheter kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.
 
Vi erbjuder dig
Vi värnar om en god arbetsmiljö där medarbetare får möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö som präglas av säkerhet, kvalitet och spännande teknik. Vi står inför spännande förändringar som ger möjligheter att få vara med och påverka under vägen mot framgång.
En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!
 
Placeringsort
Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna, 07:15 och 15:45.
 
Välkommen med din ansökan senast den 28 april. Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag.
 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)