Inaktiv platsannons

Systemkonstruktör - Svensk Kärnbränslehantering AB i Oskarshamn

Om tjänsten

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.
 
Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.
Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.
 
Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.
 
Här kommer du att arbeta
I Oskarshamn finns Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab. Anläggningen har som huvuduppgift att hantera och lagra använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken.
Avdelning Konstruktion och bygg har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som systemkonstruktör kommer du att arbeta fram konstruktionsunderlag på anläggnings- och systemnivå inom mekanisk teknik, process/rörkonstruktion, VVS-teknik samt lyft. Arbetet sker enligt SKB:s ledningssystem där konstruktionsstyrmodellen är mycket central.
Vi söker dig som är intresserad av att utveckla SKB:s befintliga anläggningar men även har möjlighet att bidra vid projektering av planerade anläggningar.

Vad du kommer att göra
• Leda och driva konstruktionsarbete inom mekanisk teknik, VVS och lyft, både internt inom SKB men också mot externa leverantörer
• Ta fram tekniska utredningar och rapporter
• Aktivt delta i utvecklingen av interna processer genom att utveckla arbetssätt och upprätta styrande dokument inom fackområdet
• Granska konstruktionsunderlag på anläggnings-och systemnivå samt kvalitetssäkring av annan teknisk dokumentation

Vi söker dig som har
Vi ser att du som söker är civil- eller högskoleingenjör med inriktning inom mekanisk konstruktion, process/rörkonstruktion alternativt innehar annan lämplig utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Erfarenhet av konstruktion inom processindustri och/eller kärnteknisk verksamhet är meriterande. Vidare har du kunskaper i konstruktionsverktyg samt gällande regelverk.
Vi söker dig som är analytisk, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du har en god helhetssyn och har lätt för att arbeta i team. Vidare är du ansvarstagande, har en positiv inställning och vill bidra till att utveckla verksamheten efter uppsatta mål
 
Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
 
I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Ö

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)