Inaktiv platsannons

Vattenfall IT Young Talent Programme – R&D Engineer / R&D Ingenjör fossilfri industri i Solna

Om tjänsten

Vattenfall IT Young Talent Programme - R&D Ingenjör fossilfri industri

Power Climate Smarter living - that’s our purpose. We are looking for the brightest minds to make this happen. Start your climate smarter career and become one of the fourteen young talents that start their journey in September 2019. Together you will contribute to a fossil free future. You will have a unique position to contribute to our purpose. All we ask from you is to use your Superpowers and share your energy to help us achieve our goal.

Varje position inom programmet är unik och kopplad till en avdelning inom ett specifikt affärsområde och arbetsplats. Det innebär att varje position har sina egna specifika ansvarsområden, utmaningar och matchande profil.

Dina ansvarsområden som R&D Ingenjör fossilfri industri

I den här rollen tar du ett aktivt steg för att skapa det fossilfria samhället. Du kommer att arbeta inom ett strategiskt viktigt område och ha en central betydelse för att identifiera och utveckla fossilfria produktionsalternativ för industrisektorn. Vattenfall R&D erbjuder en inspirerande arbetsplats med möjlighet att utvecklas inom spännande och strategiska områden. Vi värdesätter en bra balans mellan arbete och fritid.

Du kommer i ditt arbete att dyka ner i olika kemiska och fysikaliska processer. Med det som utgångspunkt utvecklar du affärsmodeller och identifierar värdekedjor för en lönsam affär för Vattenfall och ett attraktivt fossilfritt processalternativ för industrin.

Arbetsuppgifter:

• Utföra tekno-ekonomiska förstudier för nya koncept

• Initiera och upprätthålla dialog med både interna och externa intressenter

• Utvärdera och kommunicera klimat- och miljöfördelar för Vattenfalls industriinriktade projekt för en fossilfri framtid

Din profil som R&D Ingenjör fossilfri industri

Vi söker nyutexaminerade person med en akademisk examen och även unga talanger med högst 3 års arbetslivserfarenhet. Du är flytande i affärs engelska och svenska i tal och skrift. Du har möjlighet och tycker att det är spännande att flytta till olika uppdrag i olika länder runt om i hela Vattenfall organisationen. Du kan väl identifiera dig med våra principer: Aktiv, öppen, positiv och säker.

Som person är du en god nätverkare, du vet hur man ska involvera och samverka med människor runtomkring dig för att komma framåt. Du är en kritisk tänkare, snabblärd, alltid med ett öra mot rälsen för att fånga upp ny utveckling. Vi letar efter en person som är prestationsinriktad och mån om att alltid göra ett gott resultat. Du vill ligga i framkant.

Du känner igen dig själv i följande kvalifikationer:

• Civilingenjör inom Fysik, Kemi, Process eller liknande

• Alternativt Industriell ekonomi med kemi/fysik/processinriktning

Vi söker en person med stort intresse för att utveckla nya affärer och kommersiellt gångbara lösningar för processindustrin (stål, cement, raffinaderi, kemi, papper och massa). Det är av stor vikt att du har förmågan att konkretisera idéer och visioner till genomförbara projekt. Stort intresse, kurser eller erfarenhet från processindustri är meriterande.

Placeringsort: Solna or Älvkarleby

Vårt erbjudande till dig som Vattenfall IT Young Talent

Vattenfall IT Young Talents Program är kickstart för din karriär inom Vattenfall. I programmet får du möjlighet att besöka olika områden och länder inom vår organisation, inkluderar Sverige, Nederländerna, Tyskland och Polen. Det finns planerade veckor för både din egen personliga utveckling och interna kurser från vårt Vattenfall Management Institut med fokus på ledarskap i Vattenfall. Också en hackathon, huddles och längre uppdrag kommer att ingå i vårt program. Varje position kommer med en konkurrenskraftig lön och ett bra ersättningspaket.

Mångfald och inkludering - i allt vi gör

Vid Vattenfall bygger vi på att olika lag kan överträffa homogena lag. Men vi kan bara släppa lös och utnyttja maktens mångfald, om vi får alla att känna sig inkluderade. Läs mer om vårt viktiga arbete med mångfald och inkludering https://corporate.vattenfall.com/careers/working-at-vattenfall/diversity/.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)