Inaktiv platsannons

Kvalitetsingenjör i Piteå

Om tjänsten

Du blir en del av Composites, en affärsenhet inom ABB:s division Power Grids som tillverkar högpresterande komponenter av glasfiberkompositer. Affärsenhetens kärnkompetens är polymera kompositmaterial och deras tillverkningsprocesser. Enhetens kunder finns över hela världen inom branscher som exempelvis elektro-, transport- och verkstadsindustri.

Uppgifter :

I rollen som Kvalitetsingenjör arbetar du tillsammans med ditt produktionsteam och dina kollegor på kvalitetsavdelningen med avvikelsehantering, förbättringsarbete samt kund- och leverantörsreklamationer i syfte att säkra kvalitén på material, produkter, processer och underleverantörer.

Du kommer att systematiskt analysera och utvärdera feedback, ta initiativ och vidta korrigerande åtgärder, både gällande våra produkter och våra tillverkningsprocesser. Arbetet innefattar även Root Cause Analyser, interna revisioner och leverantörsrevisioner vars syfte är att förebyggande säkra uppsatta kvalitetskrav och processer. Kontaktytorna är många och genom att vara i händelsernas centrum får du chansen att både bredda och fördjupa dina kunskaper i området.

Placeringsort för tjänsten är Piteå och ett visst resande ingår.

Krav:

Du har ingenjörsexamen inom relevant område och gärna också erfarenhet av produktionsprocesser och kvalitetsarbete. Kunskap i komposita eller andra polymera material är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i MS Office. Kunskap inom LEAN, Six Sigma och ISO9001 är meriterande. Likaså är det fördelaktigt om du har kunskap i statistikprogram Minitab.

Då ABB är ett globalt och multikulturellt företag behöver du tala och skriva obehindrat både på svenska och engelska.

Som person är du driven, strukturerad och analytisk. Med hjälp av dina goda kommunikativa färdigheter och utmärkta samarbetsförmåga skapar du resultat som bygger vidare på våra kunders höga förväntningar på oss. Du tar gärna egna initiativ, föreslår lösningar, bidrar till vår utveckling samt inspirerar andra.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Piteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Piteå | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)