Inaktiv platsannons

Business controller i Göteborg

Om oss Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen 31 000 anställda och en omsättning på 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. 

Om tjänsten

I rollen som Business controller ingår du i enheten Business Control Operations inom Ekonomi & Finans för PostNord Sverige. Placering är på kontoret i Göteborg.

Bli en del av vårt team
Som Business Controller för region Väst är din huvudsakliga arbetsuppgift att stödja ledningen i controllingrelaterade frågor. Du ingår i ett controllingteam om åtta personer som arbetar verksamhetsnära med produktionsverksamhet. I rollen gör du analyser och nyckeltalsuppföljningar med fokus på kostnadssidan, arbetar med planering, prognoser och run-rate m.m. Du ingår i den regionala ledningsgruppen och rapportera till Chef Business Control Operations. PostNord har moderna ekonomiprocesser och arbetar ständigt med utveckling och förbättring.

Du har vad som krävs
Vi söker dig som har analytisk förmåga, strategiskt tänkande och som ser sambanden mellan verksamhet och siffror. Du drivs av att leverera i tid med hög kvalitet, arbetar självständigt och tar initiativ. Du har även förmågan att presentera komplext innehåll på ett tydligt sätt samt trivs med att samarbeta. Du har högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi alternativt motsvarande kompetens. Som ett led i vår strävan att automatisera och effektivisera våra arbetsprocesser satsar vi på utveckling av våra BI-verktyg. Om du har erfarenhet av utveckling av Qlikview eller liknande BI-verktyg är det mycket meriterande.

Vi levererar
Du kommer till ett ambitiöst team med goda utvecklingsmöjligheter i ett stort företag med varierad verksamhet. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför att vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Vi drivs av mottot Vi kan, vi vill, vi vågar, vi levererar!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej