Inaktiv platsannons

Företagshälsovården på Scania söker Företagssköterska i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Företagshälsovården på Scania söker Företagssköterska

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Största delen av organisationen har utgångspunkt i Södertälje. Vi har även hälsomottagningar på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike. Vårt uppdrag är att supportera och stödja verksamheten i deras arbetsmiljöarbete.

En av våra medarbetare går på föräldraledighet och vi söker nu en vikarierande Företagssköterska till ett av våra team i Södertälje på 1 års sikt. 

Teamet arbetar med uppdrag på individ, grupp- & organisationsnivå mot olika delar av Scania. Teamet  består av  Företagssköterska, företagsläkare, ergonom, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och psykolog.

Rehabilitering och arbetsanpassning är en stor del av arbetet, där man både arbetar självständigt med egna ärenden, men även i samarbete med Företagsläkare och Psykolog. Scanias inbyggda företagshälsovård är känd för sin djupa kunskap och just nu är verksamheten inne i en förändringsfas där du som anställd har chans att påverka arbetssättet.

Dina arbetsuppgifter

  • Identifiera och beskriva samband mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.
  • Bidra till att upptäcka, förebygga och minimera arbetsmiljörisker hos kund
  • Bidra i rehabiliteringsprocessen genom inledande bedömning av arbetsförmåga, samt genom dialog med arbetstagare och arbetsgivare..
  • Orienterande samtal med medarbetare via telefonrådgivning eller på mottagningen.
  • Mottagningsarbeten såsom nyanställningsundersökningar och assistera vid lagstadgade hälsokontroller.
  • Förebygga, bedöma och minimera alkohol- och drogproblematik.
  • Hålla utbildningar kring arbetsmiljö.
  • Medverka vid förbättringsarbeten internt i organisationen.

Du arbetar konsultativt med stort kundfokus, på individ, grupp och organisationsnivå, i samarbete med andra professioner inom företagshälsovården.
 
Din profil
Du är leg. sjuksköterska med företagssköterskeutbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som företagssköterska. För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken, strukturerad och tycka om att samarbeta med andra. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.
 
För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till
Teamchef Thorstein Sandaker: , +46 8 55389614

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej