Inaktiv platsannons

Miljörättsjurist - Stockholm/Göteborg/Malmö

Om tjänsten



Miljörättsjurist Skanska Sverige


Stab Juridik är en grupp om 20 medarbetare som stöttar verksamheten med juridisk kompetens, arbetar nära projektorganisationen samt har en god affärs- och verksamhetsförståelse. Stab Juridik tillhandahåller specialistkompetens inom prioriterade rättsområden, försäkringsfrågor och etik samt bidrar i utbildningsinsatser och policyfrågor. Vi är bl.a. behjälpliga vid anbudsarbete, avtalsförhandling, transaktioner samt entreprenad- och fastighetsrelaterade frågor och tvister.

Nu söker vi en Miljörättsjurist med placering på något av Skanskas kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Kom med och bli del av vårt härliga gäng!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
• Support till linjen och bolaget i stort rörande miljörättsliga frågor av varierande art och storlek
• Juridiskt ombud i tillståndsprocesser gällande bl. a. miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet
• Framställande av anspråk i anledning av förorenad mark
• Förhandling och hantering av samarbetsavtal och överlåtelse av tillstånd
• Support vid frågor om miljöverksamhet
• Utbildning i grundläggande miljörätt
• Fastighetsrätt, köp och försäljning av fastighet
• Nyttjanderättsavtal
• Lantmäteriförrättning avseende fastighetsreglering och gemensamhetsanläggning

Du har en juristexamen, gärna med tingsmeritering, samt ett flertal års arbetslivserfarenhet från myndighet, advokatbyrå eller annat företag, varav minst ett par år inriktade på miljörätt. Erfarenhet av entreprenadrätt/ fastighetsrätt/transaktionsjuridik är mycket meriterande för aktuell tjänst.

Du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta. Du är också en god kommunikatör och förhandlare. Du är van att självständigt driva och hantera komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Du tänker strategiskt och har förmågan att se problem och lösningar ur ett långsiktigt perspektiv. Något du uppskattar är att ta stort eget ansvar och samtidigt vara en del av ett större team – vi har kul på jobbet. Då etik är en av våra viktigaste värderingar är det avgörande att din etiska kompass överensstämmer med vår.

Ansökan

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Bergendorff, 010-448 19 17. Sista ansökningsdag är 2018-05-12.

Välkommen med din ansökan!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!


Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)