Inaktiv platsannons

Biträdande Åtgärdsplanerare i Eskilstuna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande Åtgärdsplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 7 maj.

Vill du arbeta som Biträdande Åtgärdsplanerare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och planera kommande stora satsningar för våra vägar och järnvägar samt mindre trafiksäkerhetsåtgärder såsom cykelvägar? Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för en väl fungerande infrastruktur i region Öst. Åtgärder som påverkar hela Sverige!

Du kommer att stödja organisationen när det gäller hanteringen av ansökningar gällande statlig medfinansiering mot regionala kollektivtrafikmyndigheter samt kommuner. Du prioriterar ansökningar tillsammans med planupprättare (t ex Region Östergötland), skriver förslag till beslut om projektstart. I rollen ingår att arbeta proaktivt gällande ansökningsprocessen, följa upp och hantera utbetalningar samt prognosarbete.

En stor del i rollen innefattar dialog med regioner och kommuner i frågor som rör planering, prioritering, finansiering och förbättringar i transportsystemet. En utmaning kommer att vara att se till att kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter genomför beviljade ansökningar i god tid.

I rollen som biträdande planerare kommer du även att arbeta med finansieringsavtal som innebär mycket kontakter både intern och externt.

Här kommer du få möjligheten att påverka redan från start, men också förutsättningarna till att utvecklas!

Kvalifikationer

Som person har håller du en tydlig struktur, där du sätter tidsramar och organiserar ditt arbeta på ett effektivt sätt. Du värdesätter ett gott samarbete och arbetar alltid för att skapa och behålla relationer både internt såväl som externt. Det gör du genom att vara lyhörd, smidig och tydlig i din kommunikation. Du är analytisk i ditt arbetssätt, och har därför förmågan att se samband dra logiska slutsatser utifrån komplext material. Att hitta genomförbara lösningar på problem ser du en stimulerande utmaning!

Övrig information

Placeringsort: Eskilstuna

Urvalstester är en del av den här rekryteringen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-07

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej