Inaktiv platsannons

GIS-ingenjör i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som GIS-ingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 7 maj.

Vill du arbeta som GIS-ingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Som GIS-ingenjör inom verksamhetsområde Underhåll kommer du att tillhöra sektion Förädla geodata, som idag består av ca 15 personer. Vi ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata, samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd, medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata.

Vi söker GIS-ingenjör som ska jobba med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och där vi bygger upp vår kunskap, teknik och arbetssätt för att anpassa oss. Tillsammans med kollegor runt om i landet kommer du jobba med analyser och bearbetningar av data samt att tillgängliggöra på olika sätt för våra användargrupper.

Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME men även andra tillämpningar som finns i Trafikverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp med GIS-inriktning
  • har viss praktisk erfarenhet av datahantering med GIS-verktyg

Det är meriterande om du har

  • kunskap och erfarenhet av verktygen ArcGIS och FME

Som person är du analytisk och har förmågan att lösa problem. Du kan jobba självständigt men också gärna samarbeta med andra där du deltar och bidrar i enhetens utvecklingsarbete.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-07

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej