Inaktiv platsannons

Operativ ledare IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Operativ ledare IT. Vi vill ha din ansökan senast den 12 maj.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret är JA på frågorna så sök till oss på Trafikverket IKT. Här kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

Arbetsuppgifter

Som Operativ ledare IT hos oss på avdelningen "Gemensam IT" med uppdrag "Applikationsdrift" så kommer du att ansvara för vårt teams prestation och måluppfyllelse. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du engagerar, motiverar och skapar en gemensam teamkänsla i gruppen där alla bidrar med sin specifika kompetens och hjälper varandra att nå gruppens mål.

Du bidrar till att säkerställa leveransen av uppdraget Applikationsdrift - Gemensam IT genom att som exempel:

- Upprätthålla det operativa driftläget till rätt tillgänglighet och kvalité.

- Leda, stötta och skapa förutsättningar för applikationsdriften.

- Lösa bemanningsfrågor och att tillräckligt med resurser finns i tjänst.

- Tillgodose behovet av utbildning och behörigheter för resurserna.

- Säkerställa dokumentation för arbetssätt.

- Vara mottagare samt kravställare på nya/förändrade uppdrag.

- Rapportera om leveransen i aktuella forum.

- Samverka med andra funktioner inom myndigheten.

- Aktivt arbeta med kompetensöverföring mellan arbetsgruppen och övriga verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har minst en avslutad 3-årig examen från gymnasium.
  • har IT-kunskaper från högskola eller motsvarande t ex. YH/KY utbildning (exempelvis Systemvetenskap, Nätverksdrift/Nätverksteknik eller liknande) alternativt har flerårig IT- erfarenhet inom IT-drift eller IT-övervakning från större verksamhet med komplexa system 24/7.
  • har professionell erfarenhet som Ledare (exempelvis som Operativ ledare, Teamledare, Gruppledare eller Projektledare). Du ska kunna verifiera erfarenheten antingen via dokument (betyg/intyg) eller via referens.
  • kan utrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift

 Vi söker dig som person

  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren

I rollen som Operativ ledare krävs ett ledarskap som engagerar och motiverar. Ett ledarskap som för arbetsgruppen mot gemensamma mål och skapar förståelse för den verksamhet som bedrivs.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Övrig information

I denna rekrytering så tillämpar vi urvalstester. Vi kommer att bjuda in till test via mejl, så ha gärna uppsikt över mejl (inkl spamfilter) de närmaste veckorna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar en eventuell inbjudan.

Ett första urval innan testerna kommer enbart att göras från dina lämnade svar på de inledande frågorna, det är därför mycket viktigt att du besvarar frågorna korrekt och tydligt. Därför vill vi inte att du lämnar någon cv eller ansökningsbrev till oss, men fyll i dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig och besvara också frågorna noggrant. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

I denna rekrytering så tillämpar vi urvalstester. Vi kommer att bjuda in till test via mejl, så ha gärna uppsikt över mejl (inkl spamfilter) de närmaste veckorna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar en eventuell inbjudan.

Ett första urval innan testerna kommer enbart att göras från dina lämnade svar på de inledande frågorna, det är därför mycket viktigt att du besvarar frågorna korrekt och tydligt. Därför vill vi inte att du lämnar någon cv eller ansökningsbrev till oss, men fyll i dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig och besvara också frågorna noggrant. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-12

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej