Inaktiv platsannons

Systemnära förvaltare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemnära förvaltare. Vi vill ha din ansökan senast den 15 maj.

Vill du arbeta som Systemnära förvaltare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll. Vi försörjer även Trafikverket med mark och lokaler samt ansvarar för att förvalta Trafikverkets byggnader, mark och perronger.

Arbetsuppgifter

Hos oss blir du en del av organisationen som förvaltar och utvecklar Trafikverkets styrformer och arbetssätt. Trafikverket har ett processorienterat arbetssätt och vår enhet ansvarar för styrprocessen samt stödprocesserna för just hantering av information och förbättring av verksamhet. Vi ansvarar också för utveckling och förvaltning av arbetssätt med tillhörande IT-lösningar. Vi stödjer ledningen i deras beslutsfattande och övrig verksamhet i deras utvecklingsarbete inom processutveckling och hantering av tjänster.

En av förutsättningarna för att de processer vi ansvarar för ger användarna bra stöd och att våra leveranser håller hög kvalitet är ändamålsenliga IT-applikationer/systemstöd. Din roll blir att tillsammans med övriga på enheten utvärdera om ett systemstöd, och i så fall vilket, som är den mest optimala lösningen. Du är vidare en av de som omvärldsbevakar/framtidsspanar samt analyserar behov och fångar förslag till ständiga förbättringar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är löpande systemförvaltning av de IT-lösningar som vi ansvarar för. Det innebär uppdatering, utveckling, anpassning, kontakt med den tekniknära förvaltningen, kontakt med leverantörer, ständig dialog med användare och att vara den som har kontroll på kostnader kopplade till IT-lösningarna. Arbetet innebär mycket kontakt med interna användare och leverantörer.

På enheten "Styrformer och arbetssätt" finns förvaltningsledare, verksamhetsutvecklare och systemförvaltare. Som systemförvaltare kommer du att ingå i ett team där ni supportar varandra, utväxlar kompetens, kunskap och fördelar arbetsuppgifter. Ni kommer att ansvara för att ta fram mått och genomföra mätning av verktygens/programvarornas användning och tillgänglighet. En stor del av arbetet är av problemlösande karaktär med en varierad spännvidd i problemens komplexitet. Detta ställer krav på förmåga att höja/ lyfta blicken och alltid fokusera på den slutliga leveransen och det egentliga behovet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom relevant område för tjänsten alt. annan studiebakgrund och/eller arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att hålla muntliga presentationer och/eller korta utbildningar

Som person

  • är du en lyhörd och serviceinriktad problemlösare med engagemang och driv. Vi ser att du kan samarbeta och kommunicera med både interna och externa kontakter samt att du kan nå resultat genom självständigt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrig information

Placeringsort  tillika intervjuort: Borlänge

Arbetsprov och urvalstest kan komma att användas i denna rekrytering

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-15

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej