Inaktiv platsannons

Program Controls Lead i Göteborg

Om tjänsten

Vill du vara med på vår förändringsresa?
   
I rollen som Program Controls Lead erbjuder vi dig ett spännande arbete där du får vara med och bygga upp en helt ny verksamhet som kommer att arbeta med avveckling av kärnkraftverk i Sverige.
  
Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND) inom Vattenfall BA Generation är ansvarig för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Inom avdelningen Decommissioning Sweden (DES) pågår nu tre viktiga avvecklingsprogram; Ringhals 1 & 2, där reaktorerna kommer att tas ur drift 2020 respektive 2019, varefter nedmontering och rivning av anläggningarna inleds, Ågesta kärnkraftverk (Ågestaverket) samt sista fasen av nedmontering av forskningsreaktorn R2 i Studsvik. DES har affärsansvaret för avvecklingen och arbetar i en projekt- och programorganisation.
  
Arbetsuppgifter
I din roll som Program Controls Lead kommer du utifrån ett affärsmässigt perspektiv ansvara för avvecklingsprogrammens löpande rapportering, uppföljning avseende risker, ekonomi och tidsplanering. Du rapporterar löpande till Programledarna för avvecklingsprogrammen samt till den övergripande Program Office – funktionen. Rollen innebär även arbetsuppgifter som stödjer linjeverksamheten.
  
Följande huvudsakliga ansvarsområden ingår :
• Framtagande och kvalitetssäkrande av återkommande månadsrapporteringar
• Samordna uppföljning av risker, ekonomi och tidsplanering kvartalsvis i dialog med Business Control
• Samordna operativa resurser inom verksamhetsområdet
  
Verksamheten är under uppbyggnad och det finns därför stora möjligheter till fortsatt utveckling av roll och arbetssätt.
  
Dina kvalifikationer
• Relevant akademisk utbildning inom t.ex. ekonomi eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig
• Flera års erfarenhet av samordning/uppföljning av en verksamhet
• Erfarenhet och förståelse av att arbeta i projekt och program är meriterande
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
• Kunskaper i tyska är meriterande
  
Vi söker dig som trivs i en roll där du får arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med många kontaktytor och samarbeten. Som person är du affärsorienterad, självständig i ditt arbetssätt och är van att arbeta i en sammanhållande funktion. Med din kommunikativa förmåga har du lätt för att skapa förtroenden och etablera nätverk.
  
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och vi kommer därför att ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Läs mer om 
  
Placeringsort är Göteborg eller Ringhals.
  
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 14 maj 2019.
   
Några frågor?
Om själva tjänsten: Lisa Ahlstrand, 073-072 41 69.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.
  
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Adam Rush (Akademikerna)
Anders Bohlin (Unionen)
Christer Gustafsson (Ledarna)
Ingemar Eriksson (SEKO).
   
Läs mer om hur vi arbetar med 
  
Vi ser fram emot din ansökan! 
   
Vår organisation
Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland.
BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.
    
Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.
   
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)