Inaktiv platsannons

Röda Korsets Ungdomsförbund söker Generalsekreterare i Skellefteå

Om tjänsten

Röda Korsets Ungdomsförbund söker en ny generalsekreterare som är angelägen om att göra skillnad för och med utsatta barn och unga.

Röda Korsets Ungdomsförbund är Sveriges största humanitära ungdomsorganisation. Med ca 100 verksamheter och aktiviteter utspritt över 20 lokalföreningar samlar vi ca 10 000 medlemmar och frivilliga från Skellefteå till Malmö. Vi vill utveckla, utmana och uppfinna för att skapa nya sätt att göra skillnad för andra människor – och förhoppningsvis skapa ett livslångt humanitärt engagemang.

Som generalsekreterare ansvarar du för att omsätta vår strategi till resultat. Du är direkt underställd styrelsen som högsta chef på förbundsnivå och ansvarar för verksamhetens planering, finansiering, genomförande och uppföljning. Du leder och fördelar arbetet i enlighet med styrelsens direktiv i en personalorganisation om ca 20 personer placerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Som generalsekreterare utvecklar och förvaltar du personalorganisationen samt är ett stöd till förbundsordförande och styrelsen. Vår nya generalsekreterare kommer tillsammans med förbundsordförande ansvara för att den externa kommunikationen är god. Som generalsekreterare är du Röda Korsets Ungdomsförbunds representant gentemot tjänstepersonsorganisationen på Svenska Röda Korset. I uppdraget ingår också att samverka med andra aktörer så som ungdomsorganisationer, myndigheter och företag inom Sverige.

Vår nya generalsekreterare måste vara nyfiken, energisk, ödmjuk och ambitiös. Du ska vara lika bra med gymnasielever som med personal och finansiärer. Vi letar efter en generalsekreterare som har idéer och som kan leda en visionär, professionell och ungdomlig arbetsplats. Du kommer vara en nyckelaktör i utvecklingen av Röda Korsets Ungdomsförbund.

Om du vill veta mer om Röda Korsets Ungdomsförbund, vår strategi och våra verksamheter kan du besöka vår . . Vi ser fram emot att höra vad du kan bidra med till vår organisation!

Vi söker en generalsekreterare som:

  • Har erfarenhet av att leda personal
  • Har erfarenhet av arbetsrättsliga frågor, ekonomi och projektstyrning i en komplex organisation
  • Kan arbeta i en medlemsstyrd organisation och vara en samlande person som för samman strategi, verksamhet och resultat
  • Som kan jobba under höga arbetstoppar, är självgående och som har höga ambitioner för personalorganisationen
  • Kan navigera i kontakter med allt från frivilliga till myndigheter och företag
  • Har ett öga för föreningsutveckling och kan skapa ekonomiska förutsättningar för att genomföra det, såväl som nödvändiga partnerskap
  • Är en stark kommunikatör både muntligt och skriftligt - samt på svenska och engelska
  • Har en relevant utbildning för uppdraget
  • Delar Röda Korsets Ungdomsförbunds värderingar och grundprinciper

Vi är intresserade av kandidater med erfarenheter från olika sektorer. Det är meriterande med erfarenhet från föreningsliv eller ideell sektor.

Och du som har alla fantastiska egenskaper ovan - var beredd på att du söker till en organisation som leds av en ung, kompetent och ambitiös styrelse.

Det praktiska

Tjänsten är placerad i Stockholm med utgångspunkt från vårt kontor vid Mariatorget. För tjänsten gäller målstyrd arbetstid och en del av arbetet är förlagt på kvällar och helger då frivilliga och förtroendevalda i organisationen är tillgängliga. Resor för att möta personal och frivilliga på våra andra kontor är också en del av tjänsten. För tjänsten tillämpas Röda Korsets Ungdomsförbunds personalvillkor.

Sista ansökningsdag är den 20 maj 2019 12.00 och intervjuer med kallade kandidater kommer äga rum mellan 3-8 juni.

Vid frågor om tjänsten kontakta Röda Korsets Ungdomsförbunds förbundsordförande Vera Carlbaum-Wrennmark på vera.carlbaum@redcross.se eller ring 0705697841.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skellefteå
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej