Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt till IT Samarbetsplats Stockholm

Om tjänsten

Teamet IT Samarbetsplats ansvarar för utveckling och förvaltning av digitala tjänster och produkter för moderna samarbeten och arbetsflöden för alla på Systembolagets butiker, depåer och kontor. I praktiken innebär det ansvar för all digital arbetsutrustning, Office365, identitets- och åtkomsthantering inkl. datakom samt support- och processverktyg. Vårt mål är att tillhandahålla tjänster som underlättar vardagen för våra kollegor i sitt arbete att uppnå företagets mål.

Rollen
För att lyckas i vårt arbete förstärker vi nu vårt team med en Lösningsarkitekt som ska ansvara för huvuddesignen och den arkitekturella målbilden av ändamålsenliga och kostnadseffektiva tjänster och lösningar utifrån ett användarperspektiv. Du får en nyckelroll i uppgiften att staka ut riktning för utvecklingen av teamets leveranser och att bidra till den långsiktiga planeringen inom de olika förvaltningsområdena. Du har en viktig roll att stödja projekt och utvecklingsinitiativ med ett helhetsperspektiv att utveckla hållbara och framtidssäkrade lösningar.

Som Lösningsarkitekt ingår du även i Systembolagets arkitektforum för att bidra till betydelsefulla förflyttningar såsom att öka de arkitekturella förutsättningarna, utveckla AI-förmåga , förenkla utveckling och öka automation i processer . Allt IT-stöd är kontrakterat och köps av externa leverantörer vilket kräver ett nära samarbeta med våra IT-leverantörer på arkitektnivå.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har förmåga att se och hantera helheten samtidigt som du har kännedom om detaljer inom ditt ansvarsområde. Eftersom vi är på en förändringsresa värdesätter vi både ditt intresse att utveckla verksamheten och din förmåga att visualisera och kommunicera komplexa frågor på ett enkelt sätt för mottagare med varierad vana och förståelse för digitala lösningar.

Vi förväntar oss att du har en gedigen bakgrund inom användarnära IT och infrastruktur samt goda kunskaper kring utformning och paketering av tjänster med metoder såsom Service Design, ITIL Service Strategy and Design. Vi lägger stor vikt vid din erfarenhet av förflyttning av traditionell IT till molnbaserade tjänster såsom Microsoftbaserad teknologier och där användarupplevelsen är i fokus!

Du har ett personligt ledarskap och är van att planera och leverera resultat med stöd av visioner och målbilder som du är drivande i att ta fram. Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift, i både på svenska och engelska.

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss

Systembolaget är i ständig utveckling och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska fortsätta att lära dig mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Ansökan och kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, . Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på och koppla mot tjänsten. Länk till annonsen finns . Urval sker löpande så skicka in den ansökan så snart som möjligt.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb