Inaktiv platsannons

Produktionstekniker/drifttekniker - Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Din roll som Produktionstekniker
I vår organisation står produktionen i centrum. Huvuduppdraget för det lokala produktionsteamet är att dagligen, även i längre perspektiv, ansvara för att anläggningarna är tillgängliga för produktion. Som produktionstekniker i Bergeforsen kommer du att medverka i daglig drift och underhåll av vattenkraftsstationerna Bergeforsen, Torpshammar och Leringen längs Indalsälven och Gimån.

Detta är en operativ tjänst vilket betyder att du är ute på plats och arbetar. Du kommer att arbeta med felavhjälpning, förebyggande och tillståndsbaserat underhåll och vissa förbättringsprojekt. Du behöver vara drivande i dina uppdrag och aktivt medverka till vår fortsatta verksamhetsutveckling. På sikt kommer du att ingå i beredskapsteamet.

Dina kvalifikationer som Produktionstekniker
Du har el-utbildning på gymnasienivå (med fördel el- och energiprogrammet inriktning vattenkraft) och ett brett elkraftsintresse och goda el-kunskaper. Utbildning på yrkeshögskola till vattenkraftstekniker är meriterande.

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet från elkraftsproduktion, processindustri eller annan industriell verksamhet. Har du tidigare ansvarat för mindre projekt och viss planering kan det vara meriterande. Önskvärt är också kunskaper om tekniken (både äldre och modernare) som finns i och styr en vattenkraftstation.

Vi söker en positiv och driven medarbetare som trivs med att ta ansvar. Du både värdesätter och bidrar till ett gott samarbete och lägger stor vikt vid säkerhet i alla moment. Arbetet kräver en bra datavana och att du talar och skriver svenska, gärna också engelska. Det är ett krav att du har B-körkort.

Placeringsort: Bergeforsen

Frågor
Rekryterande chef Joe Lindh, Sundsvall, tfn 070-315 32 15
Rekryterare Jenny Lundberg, mail: jenny.lundberg@vattenfall.com

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)