Inaktiv platsannons

Projektledare - Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vi erbjuder ett roligt jobb som innefattar helhetsansvar för bygg- och dammprojekt i en miljö som präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som gärna vill dela med sig av sina kunskaper och arbeta med ständiga förbättringar. Avdelningen består av 11 medarbetare som arbetar vid Vattenkraftens anläggningar i Sverige. Alla medarbetare hos oss har en egen kompetensutvecklingsplan baserad på de operativa målen.

Din roll som projektledare
Som projektledare leder du investeringsprojekt inom teknikområde bygg- och dammar längs Indalsälven och Ångermanälven. Du säkerställer att de uppsatta målen nås samt ansvarar för rapportering samt avvikelsehantering på ett systematiskt sätt. Rollen innebär att du är involverad, från förstudier och planering till genomförande och slutbesiktning av projekten.

I arbetsuppgifterna ingår att:
• planera och driva bygg- och anläggningsrelaterade projekt med varierande komplexitet och storlek.
• leda och engagera projektresurser, så väl interna som externa.
• ansvara för projektets löpande ekonomi, kvalitet och tidsstyrning.
• dokumentera att projekten följer gällande anvisningar.
• se till att projekten efterlever Vattenfalls miljö- och arbetsmiljörutiner.
• säkerställa arbetsmiljö- och dammsäkerhetsaspekterna efterlevs genom hela projekten.

Du har mycket kontakter i denna roll, dels internt men även externt med exempelvis konsulter, leverantörer och entreprenörer. Utöver att ansvara för projekten så förväntar vi att du bidrar till vårt gemensamma arbete med ständiga förbättringar.

Dina kvalifikationer som projektledare
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av anläggningssektorn. Det är meriterande för tjänsten om du har en eftergymnasial utbildning i form av högskoleingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning bygg. Det är meriterande om du har betong klass 1 kompetens.

För att passar för rollen behöver du vara drivande, strukturerad och bra på att prioritera. Ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Du är flexibel och ser möjligheter i förändring och när din planering ställs på prov, eller nya situationer uppstår, har du förmågan att tänka om och hitta nya lösningar. Du tar ansvar och ser till att projekten genomförs med fokus på kvalitet och kostnader. Du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Du behärskar svenska i tal och skrift. Engelska i tal och skrift är meriterande.
Körkort B är ett krav eftersom resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Placeringsort är Östersund

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)