Inaktiv platsannons

Verksamhetschef till Röda Korsets behandlingscenter, Göteborg

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

 

Vill du vara en del av världens främsta katastroforganisation?

Vi söker en engagerad och drivande Verksamhetschef till vårt behandlingscenter i Göteborg.

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

Verksamheten finns på sex platser i Sverige: Skellefteå, Uppsala, Stockholm, Skövde, Göteborg och Malmö.

Genom det ökande antalet asylsökande de senaste åren har allt fler människor med traumaupplevelser kommit till Sverige. Med ett stort eget mandat ges du som verksamhetschef möjlighet att utveckla verksamheten för att göra skillnad.

 Läs mer om vår verksamhet . På youtube finns också inslag om vår verksamhet. Det är ett exempel på en av dem.

Ditt uppdrag

Som verksamhetschef för Röda Korsets behandlingscenter finns möjlighet att kombinera rollen som chef med ansvaret som behandlande psykolog. I rollen som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetsplanering, arbetsmiljön, utveckling av medarbetare och budget. Du ingår i ledningsteam som tillsammans med vårdchefen driver avdelningens arbete framåt. Du har dina chefskollegor på andra orter i landet därför sker många möten via digitala forum. I rollen som behandlare ges du eget patientansvar och utveckling i din kliniska roll samt erhåller handledning.

Behandlingscentret arbetar utifrån en helhetssyn som sätter den enskilde människan och dennes behov i fokus. Centret samarbetar med Röda Korsets övriga verksamheter för att kunna hänvisa patienter rätt i de fall de behöver hjälp med efterforskning av försvunna familjemedlemmar, familjeåterförening, stöd i asylärenden eller vill delta i sociala verksamheter.

Förutom verksamhetschefen består personalgruppen av 10 medarbetare; 1 socionom (Kurator) 5 psykologer varav 1 är leg psykoterapeut, 1 leg psykoterapeut, 2 leg fysioterapeuter och en vårdadministratör. Arbetet sker ofta med hjälp av tolk.

Dina kvalifikationer

  • Legitimerad psykolog
  • Dokumenterad ledarerfarenhet, minst 3 år
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling, planering, budget, utvärdering och uppföljning
  • Dokumenterat god förmåga att kommunicera och bygga nätverk
  • Dokumenterad erfarenhet av diagnostiska och psykoterapeutiska bedömnings- och behandlingsinsatser
  • Goda kunskaper i engelska
  • Goda kunskaper om målgruppen

Vi ser gärna att du har

  • Erfarenhet av arbete i ideell organisation
  • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsfinansiering
  • Erfarenhet av att arbeta med behandling genom tolk
  • Psykoterapeut kompetens.

 

För att lyckas i uppdraget som Verksamhetschef…

Har du ett ledarskap som bygger på öppenhet och ärlighet. Du behöver vara kommunikativt skicklig som tydliggör mål och förväntningar på dina medarbetare. Att utveckla både verksamhet och medarbetare kräver ett strategiskt tänk och att du agerar för samverkan i organisationen. Du kommer att få förtroendet att leda ett kompetent tvärprofessionellt team där allas kompentenser ska tas tillvara och därmed är det viktigt att vara inlyssnande och öppen. Att vara chef på Röda Korset innebär att inte vara rädd för att ta tag i svåra situationer med både mod och empati. Du inspirerar och entusiasmerar dina medarbetare och leder förändring utifrån vad som sker i omvärlden. Vi söker en ledare som vill vara med på resan att utveckla verksamheten vid RKC Göteborg ytterligare. En ledare som är handlingskraftig och som kan ta egna initiativ med organisationens bästa för ögonen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Om tjänsten

Behandlingscentret ligger vid SKF på Rullagergatan 6B.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning och start enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 30 Maj.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ulrika Wickman, Vårdchef på ulrika.wickman@redcross.se eller 040-32 65 20

 

Välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej