Inaktiv platsannons

Markförhandlare i Skövde

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Markförhandlare. Vi vill ha din ansökan senast den 26 maj.

Vill du arbeta som markförhandlare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Vi utökar nu antalet tjänster inom sektionen och söker en ny medarbetare!

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projekten, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister och delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du medverkar vid framtagandet av vägplaner och järnvägsplaner, upprätthåller kontakter och informerar fastighetsägare under plan- och genomförandeskeden, hanterar värderings-, förhandlings- och avtalsfrågor samt ansvarar för fastighetsrättsliga och skadeförebyggande frågor. Du är också Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet och biträder juristerna vid domstol i fastighetsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har minst en treårig högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri eller annan relevant akademisk utbildning med inriktning mot fastighetsrätt och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har flera års yrkeserfarenhet inom området
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har erfarenhet av förhandling inom det fastighetsrättsliga området
  • har erfarenhet av värdering inom det fastighetsrättsliga området
  • har erfarenhet av markåtkomstfrågor

Som person ser vi att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket är det viktigt att vara en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga och inger förtroende, att du har god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren samt har god samarbetsförmåga. Vidare ser du till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-26

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skövde
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej