Inaktiv platsannons

Sektionschef Operativ radio och Sektionschef Mobile Core i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef Operativ radio och Sektionschef Mobile Core. Vi vill ha din ansökan senast den 24 maj.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Enheten Radio och Telefoni ingår i avdelningen IKT Telekominfrastruktur. Enheten består av 3 sektioner; Operativ radio och Operativ telefoni samt en ny sektion Mobile Core som är under utformning. Enheten består av ca 40 medarbetare.

Nu söker vi två sektionschefer, en till Operativ radio och en till vår nya sektion Mobile Core!

Som sektionschef är du första linjens chef och din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla sektionen. Sektionen Operativ radio ansvarar för löpande drift, förvaltning och livscykelhantering av GSM-R systemet (Radionätet) samt Trafikverkets tunnelradioanläggningar. Även avtalshantering avseende samutnyttjande av fysisk infrastruktur för radioanläggningar ingår i uppdraget. Sektionen Mobile Core ansvarar för löpande drift, förvaltning och livscykelhantering av GSM-R systemet (centrala system för CS/PS) och Trafikverkets Telematik lösning (EPC) som är under implementering. Driftansvaret för båda sektionerna gäller dygnet runt, året om och för att upprätthålla leveransen finns beredskapsgrupper. 

Som sektionschef har du personal-, leverans-, budget- och resultatansvar för sektionen och du ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din sektion. Du ingår i enhetens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av enhetens verksamhet. Ditt ledarskap präglas av tron på individens förmåga och kompetens och ditt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att fullgöra sina uppdrag. Du bidrar till att skapa en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet. I rollen som chef stödjer och utvecklar du medarbetarna genom ett synligt, tydligt och coachande ledarskap. Du skapar goda förutsättningar för dina medarbetare att prestera genom att utmana, inspirera, engagera, återkoppla och skapa delaktighet.

På respektive sektion arbetar ca 15 medarbetare som är placerade på orterna Örebro, Stockholm, Gävle och Borlänge. Som sektionschef är du kommunikativ och har förmåga att skapa närhet i en geografiskt spridd organisation. Resor ingår i tjänsterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har universitets- eller högskoleexamen inom IT/Telekom om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Har flerårig erfarenhet av en ledande roll
  • Har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska
  • Har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • Har B-körkort

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av att ha arbetat med leverantörer/beställare/avtal
  • Har erfarenhet av budgetarbete
  • Har erfarenhet av teknikområdet telekom
  • Har erfarenhet av förändringsledarskap

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att ske i Borlänge under v. 23-24.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-24

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej