Inaktiv platsannons

Laboratorieingenjör - TechCenter Fiber Materials i Karlstad

Om tjänsten

Om tjänsten

Tjänsten som laboratorieingenjör innebär att du planerar, genomför och rapporterar laborativt arbete i form av provtagningar och utredningar. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är materialbearbetning, materialkarakterisering och utvärdering. Du kommer också ansvara för samt utveckla interna och externa labbmetoder och instrument. Detta inkluderar även service av utrustning och upprättande av labbrutiner. 

Som laboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials samarbetar du med andra grupper där utvecklingsarbete bedrivs så som process- och produktutvecklingsgrupper. 
Tjänsten är på heltid, tillsvidare med placeringsort Gruvön, dock sker mycket arbete de första åren i våra lokaler på Karlstad Universitet. Resor i tjänsten kan förekomma. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har Naturvetenskaplig eller tekniks utbildning i form av Civilingenjör mot kemiteknik, maskinteknik eller materialutveckling. Alternativt välmeriterad laboratorieingenjör som på annat sätt har kompetens och relevant arbetslivserfarenhet. 

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
Kunskaper att sätta samman/modifiera laboratorieutrustning och kombinera olika typer av utrustning är meriterande. 

Det är till stor fördel om du har vana kring att dokumentera arbete och överföra kunskap. Meriterande är även erfarenhet av databehandling med numeriska och statistiska verktyg. 

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i tjänsten Laboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials behöver du vara en individ som har lätt för att påbörja och slutföra egna samt andras projekt, trivs med både arbete som kräver samarbete, men även uppskattar ensamarbete. Du har en god analytisk förmåga, är innovativ, noggrann och känner ett stort ansvar för arbetet med en säker labverksamhet. 

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej