Inaktiv platsannons

Systemutvecklare – till gruppen Provningssystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av Scanias egenutvecklade testplattform som används för att testa komponenterna i drivlinan till våra fordon? Brinner du för programmering och styrning/reglering av återkopplade system? Då är det här jobbet för dig!

Användningsområdet för plattformen är brett men används framförallt inom Transmission-, Hybrid- och Motorprovning. Tillsammans med våra kollegor på riggutveckling så ansvarar vi för att Scania har både kvalité och hög tillgänglighet på sin provutrustning. Framtiden är minst sagt spännande då elektrifieringen av drivlinan ställer nya krav på oss som sektion.

Dina arbetsuppgift

Du kommer att vidareutveckla vår befintliga testplattform, utveckla simuleringsmodeller av nya och befintliga system samt stötta R&D i provningsprocessen inom systemfrågor. Bland dina arbetsuppgifter ingår även tvärfunktionellt projektarbete för framtagning av nya provningssystem.

Vi är ett väl fungerande team av 9 erfarna ingenjörer så du kommer få support i dina arbetsuppgifter av kunniga kollegor.

Din profil

Vi söker en person som kan kombinera mjukvaruutveckling och innovation med förståelse för vad vi provar. Du är en lagspelare och förstår vikten av lagarbete. Du har kompetens eller vill utvecklas inom följande områden:

  • PC-baserade styrsystem
  • LabVIEW/GOOP/TwinCAT
  • Profibus/EtherCAT/CAN
  • ASAM ODS / SQL databaser

Du är troligtvis högskole- eller civilingenjör eller har motsvarande kvalifikationer från tidigare jobb. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och helst även på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, och det är något du måste uppskatta och ha fallenhet för. Det är en fördel om du har kännedom om industriell IT/fältbussar och I/O system av olika fabrikat, men viktigast är nyfikenhet och viljan att lära.

Många förmåner

Vi erbjuder dig en kreativ, rolig och inspirerande arbetsmiljö där vi respekterar varandra. Här kommer du ha chansen att forma din roll och din framtid. Vi värnar om såväl personlig som professionell utveckling och utöver det så erbjuder Scania andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Mårten Andersson, gruppchef NLRI 08-553 83335 eller Joakim Kjerner, Team Leader 08-55389897.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej