Inaktiv platsannons

Chef flödesplanering i Stockholm

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Vi söker en chef för flödesplanering inom Supply Chain – Spendrups

Är du intresserade av att leda och utveckla arbetet kring att planera och säkerställa våra flöden runt om i världen och inrikes.

Vi hanterar mer än 80 olika producenter av vin och öl runt om i världen, med dessa vill vi komplettera våran egen tillverkning och erbjuda konsumenterna en dryckesupplevelse i världsklass.

Du kommer med tillgång till 5 resurser placerade i Grängesberg och Stockholm ansvara för främst flödena in till vårt central lager i Grängesberg, och även de stora kundordersflödena ifrån Grängesberg till våra olika crossdocking terminaler i landet.

Beroende på kandidat kan tjänsten vara placerad i Grängesberg eller Vårby. Tjänsten innebär en del resande då chefens medarbetare är placerade på båda orterna.

Arbetsbeskrivning

I rollen som chef flödesplanering ansvarar du för att leda och utveckla ingående varuflöde från leverantörer, samt varuflödet mellan lager och ut till terminaler, samt till viss mån kund. I ditt ansvarsområde ingår även att:

  • säkra en stabil och effektiv driftverksamhet med god servicegrad
  • säkra varutillgång på våra lager för inköpt sortiment
  • säkra och utveckla avtal med speditörer/åkerier vi samarbetar med
  • utveckla långsiktiga relationer med samarbetspartners
  • driva ett utvecklingsarbete för att effektivisera varuflödet utifrån service-, miljö-, kvalitet- och kostnadsperspektiv
  • leda och utveckla medarbetare, säkerställa kompetens och successionsplanering
  • verka för ett aktivt hållbarhetsarbete hos de samarbetspartners vi har, och på detta sätt bidra till Spendrups övergripande hållbarhetsmål
  • bevaka trender och förändringar i branschen, i synnerhet det som är relaterat till livsmedel, transport och import/export

Du följer löpande upp förbättringsarbete och analyserar flöden för att identifiera utvecklingsmöjligheter. Du driver utvecklingsarbete på avdelningen och gör förstudier och deltar i tvärfunktionella projekt, kan även förekomma att driva tvärfunktionella initiativ. Delta i avtalsarbete, förhandlingar och löpande uppföljning på taktisk och operativ nivå är naturliga delar av arbetet, även delta i det strategiska arbetet.  

Som chef Flödesplanering ingår du i ledningen för Flödesstyrning och utveckling som tillhör Supply Chain. Du har budget och resultatansvar.

Kravprofil och personliga egenskaper

  • akademisk utbildning, gärna inom logistik och transport eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
  • erfarenhet från ledande befattningar med ansvar för drift och/eller projektledning
  • erfarenhet från förhandlingsarbete, transportinköp samt leverantörsutveckling är meriterande
  • erfarenhet från transportbranschen är meriterande
  • modern ledare med laget i fokus, där delaktighet skapar engagemang i gruppen
  • metod erfarenhet av ständiga förbättringar, som t.ex. LEAN
  • B-körkort

Vi söker dig som är en god relationsbyggare där ditt mål är att skapa långsiktiga relationer med medarbetare och våra samarbetspartners. Du har en förmåga att se helheten i varuflöden, är analytiskt samt löser problem och uppgifter på ett strukturerat sätt. Såklart är du även en god kommunikatör med förmåga förklara problem eller delge information på ett pedagogiskt sätt.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. 

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 26 maj
Tillträdesdag: efter överenskommelse
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid
Placeringsort: Grängesberg eller Vårby

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej