Inaktiv platsannons

Scrummaster i Malmö

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

Scrummaster 

Business IT – Malmö eller Stockholm

Trygg-Hansa har under de senaste två åren byggt upp en stark agil leveransorganisation där vi gått från 0 till 20+ agila utvecklingsteam som i tvåveckors-sprintar levererar värde till våra kunder. Vi har med detta tagit viktiga och stora steg i vår leveransförmåga och är idag bättre rustade för att möta framtidens kund- och försäkringsbehov. Även om vi är stolta över denna förändring befinner vi oss bara i början av vår resa och vi vill nu ytterligare stärka vår förmåga att leverera de bästa digitala kundupplevelserna.

Tjänsten

Trygg-Hansa söker nu en Scrummaster till Business IT. Du kommer att ingå i ett eller flera tvärfunktionella och självorganiserande Scrumteam och kommer att spela en nyckelroll i Trygg-Hansas spännande resa mot att bli Sveriges ledande digitala försäkringsbolag.

Som Scrummaster inom Business IT kommer du att leda och utveckla teamets agila ritualer och arbetssätt. Ditt ansvar kommer i hög utsträckning att innefatta säkra att vi hela tiden lever upp till och utvecklar vår agila metodik samt har fokus på ständiga förbättringar. Du kommer också att spela en viktig roll i att kompetensbredda teamet och koordinera utvecklingsarbetet med andra team.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Tillsammans med teamet kollektivt ansvara för att skapa maximalt affärsvärde av teamets utveckling
  • Coachning av team och medarbetare i agil metodik och arbetssätt
  • Facilitering och utveckling av teamets agila ritualer, t.ex. Sprint planning, Daily standup och Retrospective.
  • Fokus på ständiga förbättringar
  • Kompetensbreddning av teamet (t-shape)
  • Koordinering av utvecklingsinsatser med andra team
  • Stöttning av  produktägaren i att prioritera och bryta ner verksamhetens behov till leveransbara delar samt proaktivt lyfta upp möjliga områden för förbättringar inom systemområdet
  • I nära samarbete med andra Scrummasters utveckla Scrummasterrollen och Trygg-Hansas agila förmåga i stort

 

Din profil

Du är en driven, engagerad och lösningsorienterad person som brinner för agila arbetssätt. Du är en lagspelare med starka kommunikativa och pedagogiska egenskaper, och du trivs i rollen att coacha dina kollegor och se dem växa. Du har en stor förmåga att leda dig själv och fatta beslut i din vardag, och har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer med din omgivning. Du arbetar metodiskt och strukturerat mot dina och teamets mål.

Vi ser att du har relevant akademisk bakgrund och några års erfarenhet av att jobba med IT-utveckling i agila organisationer som Scrummaster, Utvecklare, Agil coach eller i liknande roller. Du behöver ha goda kunskaper i att kommunicera i tal och skrift i både svenska och engelska. Vi ser helst att du har en Scrummaster-certifiering.

Din bakgrund och kompetens är givetvis relevant, men det allra viktigaste för oss är att hitta en ny engagerad och driven kollega som kan få teamet att växa och bli en större helhet än de enskilda beståndsdelarna.

Tjänsten är baserad i Malmö eller Stockholm och vissa resor kommer att förekomma.

 

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)