Inaktiv platsannons

Tillämpningsexpert inom moln- och containerteknologi i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-05-08

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Tjänsten finns vid NBIS och Institutionen för cell- och molekylärbiologi med placering vid SciLifeLab Compute and Storage Facility och UPPMAX

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig och framgångsrik forskningsinstitution som bedriver forskning inom Strukturbiologi, Molekylärbiologi, Mikrobiologi, Beräkningsbiologi, Molekylär systembiologi, Biofysik och molekylär evolution. Läs mer på

NBIS (Bioinformatikplattformen vid SciLifeLab, ) är en nationell infrastruktur med i dagsläget ca 80 medarbetare vid sex orter i landet. Uppsala Universitet är värd för NBIS. NBIS tillhandahåller projektsupport, verktyg och avancerad utbildning, och främjar svensk forskning inom livsvetenskaperna genom att erbjuda bioinformatisk expertis till forskare.                                                                                                  

UPPMAX (Uppsala Multidisciplinary Center for Advanced Computational Science, är ett av sex nationella centra ingående i SNIC (Swedish National Infrastructure for Computing, ) med uppgift att tillhandahålla resurser för högprestandaberäkningar för forskare i Sverige. UPPMAX grundades 2003 och har idag ett antal högprestanda-datorsystem i drift med användare från flera tillämpningar där storskaliga beräkningar och lagring av stora datamängder behövs, såsom t.ex., bioinformatik och materialvetenskap. UPPMAX har ett 20-tal anställda system- och tillämpningsexperter.

SciLifeLab () i Sverige är ett nationellt centrum för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. UPPMAX är värd för Compute and Storage Facility, som ingår i NBIS. 

Arbetsgruppen
Tjänsten är placerad vid SciLifeLab Compute and Storage Facility och är i en grupp på 4–5 bioinformatiker och andra experter vars uppgifter är att stödja life-science forskare i användandet av storskaliga beräknings- och lagringsresurser. Främst används system vid UPPMAX eller andra SNIC-centra, men även alternativa datorsystem kan ingå såsom t.ex. cloud, GPU, eller large-memory system. Faciliteten har över 1000 årliga användare från hela landet i vitt spridda forskningsområden. Miljön som har byggts upp är världsunik och möjliggör forskning i världsklass.

Arbetsuppgifter
Fokus för den här tjänsten kommer att vara på container- och cloud-teknologi.  De dagliga uppgifterna inkluderar utveckling av skräddarsydda containrar och VM:s, avancerat användarstöd, granskning av projektansökningar och effektivitetsanalys av pågående projekt, undervisning av användargrupper inom relevanta ämnen, skriptning av verktyg, samt utredningsarbeten kring nya teknologier eller alternativa resurser. Övrig tjänstgöring vid institutionen kan förkomma så som annan undervisning och administrativt arbete, dock högst upp till 20% av tjänsten.

Kvalifikationskrav
Vi söker en person som skall ha utbildning på åtminstone Master-nivå inom bioinformatik, molekylär bioteknik, bildanalys, eller liknande ämne inom life science. Du har god social kompetens, samarbetsförmåga samt god förmåga till att ta egna initiativ. Dessutom måste du behärska flytande fackspråksmässig svenska samt engelska i både tal och skrift.

Vidare skall du ha dokumenterad erfarenhet av nedanstående områden:

Du ska även ha professionell erfarenhet inom något av följande områden:

Meriterande i övrigt
Erfarenhet av pedagogik och egen undervisning, dokumenterings-arbete, samt webbteknologi.

Ansökan ska innehålla:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Bengt Persson och Marcus Lundberg (head of Compute & Storage facility) . För administrativa frågor Hr-generalist Frida Österdahl (fd Nilsson), .

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning om 6 månader kommer tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2019 till UFV-PA 2019/1499. 

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej