Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-05-08

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för psykologi utbildas ca 700 heltidsstudenter varje år. Här finns flera framgångsrika forskargrupper som bedriver forskning inom varierande områden i ämnet psykologi. Den aktuella anställningen är knuten till institutionens Barn- och babylab och projektet ”A roadmap to early executive functions”  som leds av projektledarna Janna Gottwald och Linda Forssman. I projektet studerar vi små barns motoriska, kognitiva och socialkognitiva utveckling samt hur språkförmågor utvecklas. Anställningens omfattning är 100 % och med önskvärd start juni 2019.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att samla in empiriska data från spädbarn och småbarn med olika metoder (eye tracking, motion capture, EEG, beteendeobservationer/tester, etc). Arbetet inkludera också rekrytering av deltagare och samordning av projektets olika delar. Datakodning samt inmatning av data, så väl som andra administrativa uppgifter kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. 

Kvalifikationskrav

Grundexamen på högskolenivå i psykologi eller i annat ämne som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.  Mycket goda kommunikationsfärdigheter i svenska (skriftligt som muntligt), tydlighet, noggrannhet, samvetsgrannhet, samt hög social kompetens är av största vikt. Att kunna arbeta effektivt och självständigt är nödvändigt, samt att den sökande har grundläggande IT färdigheter. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper varför intervjuer så väl som referenstagning kan komma att ingå i urvalsprocessen.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Erfarenhet av testning av barn inom ramen för forskning eller liknande arbete är mycket meriterande.

Tidigare erfarenheter av att ha arbetat som forskningsassistent och de metoder som används i studien är mycket meriterande.  

Upplysningar om anställningen lämnas av projektledare Dr. Janna Gottwald, janna.gottwald@psyk.uu.se.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-06-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under 1 år med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2019, UFV-PA 2019/1504.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej