Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-05-10

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för teknikvetenskaper är en av de största vid Uppsala universitet och bedriver forskning inom en rad olika teknikämnen. Institutionen har cirka 360 medarbetare och har sin verksamhet vid Ångströmlaboratoriet samt Campus Gotland. Tjänsten är vid Avdelningen för fasta tillståndets fysik, Ångströmlaboratoriet.

Vid Avdelningen för fasta tillståndets fysik bedriver vi avancerad forskning av hög internationell kvalitet inom tunnfilmer och nanomaterial bl.a. för miljö och energiapplikationer. En del av forskningsverksamheten bedrivs inom elektrolytisk sönderdelning där vi nu söker en forskningsassistent för kort tids tjänstgöring med särskild fokus på tillverkning och karakterisering av nickelbaserade elektrokatalysatorer för elektrolys av vatten.

Arbetsuppgifter: Arbetet kommer ställa höga krav på noggrannhet; tillverkning av nickelbaserade elektrokatalysatorer, göra grundläggande materialkarakteriseringar samt mer specifika karakteriseringar som är relevanta för projektet. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i samverkan med medarbetare.

Kvalifikationskrav: Grundexamen med fokus på materialvetenskap med särskilt fokus på katalyskemi. Praktisk erfarenhet av tillverkning av nickelbaserade katalysatorer och karakterisering av nanomaterial. Krav är att den sökande har dokumenterad erfarenhet i de karakteriseringstekniker som är nödvändiga för projektet; XPS, elektrokemisk impedansspektroskopi (EIS) och in-situ Ramanspektroskopi. Vetenskapliga publikationer som stöder den tidigare erfarenheten är ett krav. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständigt arbete med engagemang och delaktighet i laboratoriets totala verksamhet. Sökanden ska vara strukturerad, flexibel och samarbetsvillig. Arbetet innebär bl.a. samverkan med internationella forskare, doktorander, och studenter.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kunskaper inom materialvetenskaper; användning av Ni- och Fe-baserade nanomaterial; avbildningstekniker (SEM och fluorescens mikroskopi,); karakteriseringstekniker (XRD, XPS, EIS, Ramanspektroskopi).

Ansökan: Ansökan bör innehålla ett kort ansökningsbrev på svenska eller engelska där den tidigare erfarenheten är listad samt en publikationslista med motsvarande vetenskapliga publikationer.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-06-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning tre månader.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Tomas Edvinsson, tomas.edvinsson@angstrom.uu.se, tel 018-471 31 30.

Välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2019, UFV-PA 2019/1595.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej