Inaktiv platsannons

Ingenjör Kärnbränsleteknik i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Har du erfarenhet inom kärnbränsle och letar efter nya utmaningar? Trivs du i en roll där du får använda din analytiska förmåga och utveckla din kompetens?
  
Vattenfall Nuclear Fuel AB erbjuder dig ett spännande arbete där du får vara del av ett mycket kompetent team som värdesätter samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.
  
Arbetsuppgifter
Som Ingenjör inom Kärnbränsleteknik på enheten Nuclear Fuel Components and Performance kommer du att arbeta med:
  
• Granskning av bränslets mekaniska konstruktion inklusive kompatibilitet med reaktoranläggning samt överenstämmelse med licensieringskrav
• Granskning av tillverkningsdokument (ritningar, specifikationer mm)
• Planering, utförande och avrapportering av tillverkningsuppföljningsbesök
• Deltagande i licensieringsprojekt för nya bränsletyper
• Tekniskt stöd vid bränsleinspektioner vid kärnkraftverken
• Planering och uppföljning av efterbestrålningsundersökningar av bränsle och härdkomponenter i heta celler
• Genomförande av revisioner som del av leverantörsbedömning enligt Vattenfalls uppförandekod
  
Dina kvalifikationer
• Civilingenjörsexamen eller motsvarande inom relevant område
• Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet (konstruktion, tillverkning eller uppföljning), eller inom ett närliggande område
• Grundkunskap om lättvattenreaktorteknik
• Kännedom om säkerhets- och kvalitetskraven inom kärnkraftindustrin är meriterande
• Erfarenhet från annan mekanisk tillverkningsindustri är meriterande
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
  
Vi söker dig som trivs i en roll där du får ta initiativ och använda din problemlösningsförmåga då definition, analys och lösning av problem är en viktig aspekt av jobbet. Som person är du självständig i ditt arbete och uppskattar att arbeta i projektform tillsammans med andra. Du har god kommunikationsförmåga och behärskar konsten att formulera och presentera frågeställningar och logiska resonemang på ett pedagogiskt sätt. Du är kvalitetsmedveten, har hög integritet och är flexibel i ditt arbete.
  
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Läs mer om  här samt hur vi arbetar med 
  
Placeringsort är Solna. Arbetet innebär en del resor till våra kärnkraftverk och leverantörer både inom Sverige och till andra länder.
  
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 9 juni 2019.
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Några frågor?
Om själva tjänsten:
Martin Ketteler 08-739 74 76 eller +49 40 2718 7168, mobil +49 172 311 5994, martin.ketteler@vattenfall.de
Om rekryteringsprocessen:
Caroline Grammenos, 072-224 97 01, caroline.grammenos@vattenfall.com
  
Fackliga representanter
Malin Löwe (Sveriges Ingenjörer) 08-739 67 44
Jan Stigbert (Unionen) 08-739 51 90
  
Om oss
Vattenfall Nuclear Fuel AB har som främsta uppgift att upphandla, dimensionera och leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk. Företaget erbjuder också tekniska analyser och andra tjänster inom kärnbränsleområdet. Antalet anställda är omkring 50 personer, väl fördelade med avseende på ålder, kön och bakgrund.

Vattenfall Nuclear Fuel AB ingår i (BU) Fuel, Engineering & Projects, en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)