Inaktiv platsannons

Senior affärsutvecklare - Vattenfall Värme i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Vill du jobba för en fossilfri framtid på ett av Europas största energibolag? Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen. Att ta tillvara på överskottsvärme är en viktig del på vägen dit och ett prioriterat utvecklingsområde inom Vattenfall kallat SamEnergi™. Vattenfall Värme Sverige letar nu efter en erfaren affärsutvecklare med gedigen kunskap inom energisystem som vill leda och driva utvecklingen inom området.
 
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad. Vi sitter i nya fräscha lokaler på Evenemangsgatan i Solna ett stenkast från Mall of Scandinavia, hos oss sitter man i öppna landskap med möjlighet till flexibilitet i arbetet. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, 63 timmars arbetstidsförkortning samt ett förmånligt pensionsavtal.
 
Dina arbetsuppgifter som Affärsutvecklare SamEnergi™
Fjärrvärme står för 90 procent att uppvärmningen av fastigheter i Sveriges tätorter och har varit det viktigaste bidraget till att sänka klimatutsläppen inom energisektorn. I det nya energilandskapet som växer fram kommer fjärrvärmen att fortsätta vara ryggraden och inom en snar framtid helt fossilfri. Men det är inte nog. För att utnyttja resurserna i samhället ännu bättre har Vattenfall utvecklat SamEnergi™, en standardiserad modell för tillvaratagande av överskottsvärme från t ex kyl- och frysanläggningar, industriprocesser och datahallar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
• Produktägare för SamEnergiaffären samt leda teamet som arbetar med affären
• Vidareutveckling av affärsmodellen, tex utformandet av inköpsprodukter mot olika segment
• Utveckling av nya systemtekniska lösningar för att tillvarata överskottsvärme, med stöd av teamet från Produktion, Distribution och Asset Management
• Dialog, offertframtagande samt förhandlingar med leverantörer
• Ansvarig kravställare för utvecklingen av det digitala kundgränssnittet
• Framtagande av affärsplanen samt uppföljning och rapportering 
• Kommunikation kring och marknadsföring av SamEnergi™ internt och externt tex vid konferenser
 
Du kommer ingå i Marknadsenheten i Vattenfall Värme Sverige och jobba med ett team av kollegor från flera delar av vår organisation, tex produktion, distribution och asset management.
 
Dina kvalifikationer som Affärsutvecklare SamEnergi™
Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande gärna med inriktning mot energisystemteknik och erfarenhet från fjärrvärmeindustrin. I tillägg har du dokumenterade kunskaper inom ekonomi och/eller affärsutveckling.
 
Du har gedigen erfarenhet av att leda projekt där värdeskapandet för kund hela tiden är i fokus. Framförallt är det viktigt att du förstår hur de kommersiella och tekniska aspekterna samverkar.
 
Som person är det viktigt att du är initiativtagande och självgående. Du jobbar strukturerat och är duktig på att samarbeta med andra. Rollen kräver också mycket goda ledaregenskaper för att driva arbetet framåt. Du har en entusiasmerande läggning och skapar ett positivt arbetsklimat runt omkring dig. Det är också viktigt att du är kommunikativ och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 
Placeringsort: Solna
 
Övrigt
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Zandra Salomonsson, tel. 070-679 88 00. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran Johansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2 juni 2019. Vi tar inte emot ansökningar efter sista ansökningsdatum eller ansökningar som kommer in via email. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad därför kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer fjärrvärme, ånga, kyla och el och relaterade tjänster. Vi tillhandahåller även den bredare produktportfölj som Vattenfall erbjuder såsom solceller, laddstolpar mm. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare, villakunder och bostadsrättsföreningar. Vi har som målsättning att ha fossilfria bränslen 2025. Vi är verksamma inom tio kommuner, är omkring 450 anställda och omsätter 2,9 miljarder kronor.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)