Inaktiv platsannons

Markförhandlare i Linköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Markförhandlare. Vi vill ha din ansökan senast den 21 maj.

Är du en social, driven problemlösare som har lätt för att skapa relationer så kan vi erbjuda en tjänst för dig!

Hos oss på Trafikverket får du vara med och utveckla och förvalta infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som markförhandlare ansvarar du för att handlägga markåtkomst-och fastighetsärenden, värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i investeringsprojekt rörande väg och järnväg. Du representerar Trafikverket i förhandlingar med enskilda fastighetsägare, kommuner och andra myndigheter samt upprättar fastighetsrättsliga avtal. Du kommer också att företräda Trafikverket vid lantmäterimyndighet. I arbetsuppgifterna ingår att delta med fastighetsrättslig kompetens i projekten från tidigt planeringsskede, genom byggskede, och fram till dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du kommer att ha många kontakter och förhandlingar. Samrådsmöten med allmänheten, markägarmöten och lantmäterisammanträden, ingår också som en naturlig del av tjänsten.

Placeringsorten för tjänsten är Linköping. Vi har även ute annonser för liknande tjänster i Solna, Eskilstuna och Uppsala.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har relevant och aktuell kunskap om och erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen samt har erfarenhet av markåtkomst i väg - och järnvägsobjekt.
  • har erfarenhet av förhandling, avtalsupprättande och avtalstolkning inom fastighetsområdet samt har erfarenhet av värderingsfrågor enligt expropriationslagen. 

Vi söker dig som är ansvarstagande och på ett självgående sätt driver processer framåt på ett effektivt sätt. Du är kommunikativ i tal såväl som skrift och har lätt för att skapa relationer där du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Då arbetet innebär många kontakter med markägare och andra intressenter ställs höga krav på din sociala förmåga.

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast 21 maj.

Intervjuerna kommer att hållas i Solna.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-21

Publicerad den

26-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis