Inaktiv platsannons

Underhållsingenjör inom Trafikinfo järnväg i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Underhållsingenjör inom Trafikinfo järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 27 maj.

Vill du arbeta som underhållsingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket får du vara med och utveckla och förvalta infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla. Var med och gör Sverige närmare!

Arbetsuppgifter

Som underhållsingenjör för trafikinformation ingår du i ett projektteam tillsammans med projektledare och andra specialister. Teamets uppgift är att sköta upphandlat entreprenadkontrakte och se till att entreprenören levererar rätt underhåll och åtgärder. Entreprenören sköter praktiska installationer och underhållsåtgärder varpå teamets uppgift är att beställa, övervaka och följa upp åtgärderna. Du deltar i verksamhetens olika projekt och uppdrag och stöttar teamet genom din tekniska kompetens. Du stöttar även i uppföljning samt planering och tillämpning av relevanta verktyg.

Eftersom underhållsingenjörens tekniska kompetens behövs vid givna projekt ger du också förslag på beslut om åtgärder, handlingsalternativ och användning av resurser inom ramen för projektet. Underhållsingenjören har tillsammans med projektets medlemmar ansvar för att säkerställa att projektet har god kvalitet och är kostnadseffektivt. Du kommer att medverka vid olika leverantörsmöten och bistå projektledaren i interna och externa kontakter, såsom kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.  

Placeringsorten för tjänsten är Norrköping eller Linköping. För rätt kandidat kan även Eskilstuna, Örebro eller Västerås vara diskuterbart.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning med relevant teknisk inriktning inom IP/telekommunikationsteknik, alternativt motsvarande kompetens förvärvat genom erfarenhet.
  • har flerårig erfarenhet och god kunskap om telekommunikation och optiska nät
  • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
  • har b-körkort

Vi ser det som meriterande om du har kompetens i system för datakommunikation/datornät, GPRS- och ADSL-förbindelser. Samt om du har kompetens gällande utrustning i elektriska och optiska spridningsnät, uranläggningar, högtalaranläggningar och dynamiska skyltar.

Som person har du lätt för att samarbeta och kommunicera med både interna och externa parter. Du har god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att hållas i 7-10 juni.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-27

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej